Tiskové zprávy str. 1

Udržitelný rozvoj a ESG
Životní prostředí a obnovitelné zdroje
Zahraniční aktivity

Zlatý rating od EcoVadis pro Skupinu ČEZ: patří mezi top 5 % světových energetik

Skupina ČEZ obdržela zlatou medaili od mezinárodní ratingové společnosti EcoVadis za způsob integrace principů udržitelnosti a společenské odpovědnosti do svého podnikání a systému řízení. V kategorii dodavatelů energií se zlatou medailí může pochlubit jen 62 společností na světě. Rating od agentury EcoVadis, která hodnotí přes 90 000 firem po celém světě, požaduje řada globálně působících společností po svých dodavatelích jako záruku udržitelného přístupu k podnikání.

16. 8. 2024

Jaderné elektrárny

Druhý temelínský blok opět vyrábí elektřinu

Druhý temelínský blok dnes ve 3. hodiny začal vyrábět elektřinu. Plného výkonu by měl dosáhnout ještě během dnešního dne. Blok přerušil výrobu elektřiny na necelé tři dny. Důvodem bylo zapůsobení zábleskové ochrany v jedné z rozvoden, které přenáší elektřinu pro zařízení bloku. Večer ČEZ plánovaně pro kontroly a výměnu paliva odstaví první dukovanský blok.

16. 8. 2024

Produkty a služby
ČEZ ESCO
Ostatní

Dostihy a sázky s čistou energií. Statek Žehrov autora slavné deskové hry bude mít elektrárnu od ČEZ ESCO

Střecha koňské stáje a jízdárny Dvora Žehrov v Českém ráji nedaleko Turnova bude vyrábět bezemisní elektřinu. Statek nově pokrývají fotovoltaické panely s celkovým výkonem 165 kWp na ploše přes 800 metrů čtverečních. Komfort koní i návštěvníků zajišťuje nový čistý zdroj elektřiny pro svícení i vytápění. Fotovoltaika spustí zkušební provoz v průběhu září. Statek vlastní Ladislav Mareš, autor slavné deskové hry Dostihy a sázky, která v letošním roce slaví 40leté výročí. Fotovoltaiku v Žehrově postavila společnost Air Plus z holdingu ČEZ ESCO.

16. 8. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG
Elektromobilita

ČEZ spustil největší ultrarychlý dobíjecí hub v Česku

*Odpočívka Mikulášov na dálnici D1 nabízí 14 ultrarychlých dobíjecích stanic
*Na 96. km D1 bleskově natankuje 28 e-aut najednou
*V lokalitě je šest 320kW stanic a po čtyřech stojanech 180kW a 160 kW.
*V síti ČEZ je aktuálně 10 lokalit s 3 a více ultrarychlými stojany
*Počet ultrarychlých stojanů v síti ČEZ vyšplhal na 83, do konce roku to bude více než 100 stanic

Šest vysoce výkonných 320kW stanic a po čtyřech stojanech o výkonech 180kW a 160 kW. Tak vypadá aktuálně největší veřejný dobíjecí hub ultrarychlých stanic v České republice. Množství a výkon stanic zaručuje, že řidič elektromobilu při cestě z Brna do Prahy vždy najde volný dobíjecí konektor k rychlému doplnění bezemisní energie. Síť stanic ČEZ je nejvýkonnějším a nejrozšířenějším systémem pro dobíjení elektroaut v ČR, od Chebu po Třinec už jich řidiči mohou využívat 775. Dobíjecí místa vznikají díky Operačnímu programu Doprava i z vlastních prostředků ČEZ.

15. 8. 2024