Tiskové zprávy str. 1

Životní prostředí a obnovitelné zdroje
Produkty a služby
ČEZ ESCO

Kozí a ovčí farma v Krmelíně posílí udržitelnost a uspoří za energii. Nová fotovoltaika od ČEZ ESCO zajistí 40 % elektřiny

Novou fotovoltaickou elektrárnu postavila společnost ČEZ ESCO pro rodinnou ovčí a kozí farmu Bon Lait v Krmelíně nedaleko Ostravy. Téměř 400 panelů na ploše 900 metrů čtverečních nově zásobuje čistou energií výrobnu mléčných produktů a stáje pro zvířata. Ročně nová elektrárna dodá farmě až 170 MWh bezemisní elektřiny. Celkovou spotřebu farmy nový zdroj pokryje ze 40 procent.

26. 8. 2024

Vzdělávání a nábor
Ostatní
Elektrárny

V Infocentru Elektrárny Ledvice proběhlo rozloučení s prázdninami

Ledvice – Bezmála 150 návštěvníků zavítalo v neděli 25. srpna na rozloučení s letními prázdninami v Informačního centra Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice. Rozumí se, že na své si přišly hlavně děti. „Výroba elektřiny“ z obnovitelných zdrojů pomocí vody, Slunce a větru ovšem zaujala i jejich dospělý doprovod. Pestrý program plný zábavy a poznání doplnila například i ukázka zásahové a záchranné techniky profesionálních hasičů z nedalekých Severočeských dolů – Dolů Bílina a tvůrčí dílničky. Možnost občerstvení nabízela pojízdná kavárna. Přístupná byla i nejvyšší rozhledna v České republice.

26. 8. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG
Jaderné elektrárny
Provoz JE Dukovany

V Dukovanech začala Letní univerzita, ještě před koncem prázdnin

 Poslední týden letních prázdnin vyměnilo 35 vybraných studentek a studentů českých vysokých škol letní radovánky za studium Letní univerzity, kterou dnes zahájil ředitel Jaderné elektrárny Dukovany Roman Havlín. Na programu mají odborné přednášky i pobyt v nejpřísněji střežených prostorách jaderné elektrárny. Sami energetici potvrzují, že absolventi této unikátní vzdělávací akce mají velkou šanci najit uplatnění v jaderné energetice.

26. 8. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG
Ostatní
Charita a sponzoring

Slunce svítí všem, tedy i lidem s hendikepem; Nadace ČEZ pomohla, aby tomu tak bylo 

Unhošť -  Výměnu oken, interiérových a venkovních dveří má za sebou jeden z objektů „Centra služeb Slunce všem“ v Unhošti. Tato obecně prospěšná společnost se celoročně věnuje sociálně terapeutickým aktivitám, přičemž poskytuje chráněné bydlení a možnost pracovního uplatnění osobám se zdravotním postižením. Jeho klienti se například věnují zahradnickým pracím a pekařině, obsluhují v kavárně, vyrábějí různé dekorativní a dárkové předměty či pomáhají při úklidu a pečovatelských službách , a podobně. Na realizaci výměny 14 oken, 9 interiérových a jedněch vstupních dveří v jednom z objektů Slunce přispěla organizaci Nadace ČEZ v rámci grantu Podpora regionů finanční částkou 250 000 korun.

23. 8. 2024