Mobil

Volejte i surfujte po internetu levněji i v zahraničí

Zdroj: Freepik.com

 

Při cestování do zahraničí se setkáte s výrazem roaming. Operátoři ale rozlišují roaming a volání do zahraničí / mezinárodní volání. Hlavní rozdíl je především v ceně. Zatímco v rámci EU využijete službu roaming – tedy volání za stejných podmínek jako při používání mobilního telefonu v České republice, mimo EU už se jedná o mezinárodní volání.

 

Co znamená roaming a kde platí?

Jakmile vycestujete do zemí Evropské unie a EHP (Island, Lichtenštejnsko, Norsko, Velká Británie), zaplatíte za provolané minuty, SMS i data stejně jako doma. Roaming platí v případě, že se nacházíte v zahraničí a používáte tamní síť se svým českým číslem (hovory, SMS, data). Představte si, že jste v Itálii a voláte ze svého českého čísla do České republiky. V takovém případě vás bude volání stát stejně jako doma.

Kdykoli v rámci EU překročíte hranice, dostanete od svého mobilního operátora textovou zprávu, ve které vám sdělí, že se nacházíte v zahraničí. Během roamingu neplatí žádná omezení objemu hlasového volání ani textových zpráv (SMS). Všechny hovory a textové zprávy nad rámec vaší smlouvy vám budou účtovány podle stejných sazeb jako ve vaší domovské zemi. Existují však určitá pravidla a limity týkající se množství dat. Tato omezení závisí na typu vaší smlouvy s operátorem.

 

Jak funguje mezinárodní volání / volání do zahraničí?

V EU vám sice mobilní tarif bude fungovat bez poplatků, ale v zemích mimo EU už se ceny mohou vyšplhat výš. Dejte si pozor hlavně v oblíbených turistických destinacích, jako je Turecko, Egypt, Tunisko, Švýcarsko nebo Černá Hora. Před cestou do zemí s poplatky za volání do zahraničí se informujte o cenách u svého operátora.

 

Volání do zahraničí znamená, že voláte z českého čísla na zahraniční číslo s jinou předvolbou než +420. Pak platíte poplatky za volání do zahraničí. Pokud tedy budete v zemi mimo EU, zaplatíte navíc za odchozí minuty hovoru, odeslané SMS a spotřebovaná data a platit budete i za příchozí hlasový hovor. Pokud jste tedy v Itálii a ze svého českého čísla zavoláte např. do italského hotelu na italské číslo, bude tento hovor brán jako volání do zahraničí. Při volání na čísla v zónách 0, A, B se od spojení hovoru účtuje první započatá minuta a následně po vteřinách (60 + 1), v zóně C prvních započatých 30 vteřin a následně po vteřinách (30 + 1).

 

Tip! Do jaké zóny patří země, do které cestujete, zjistíte z ceníku.

 

Cestujte bez starostí s MOBIL OD ČEZ

Virtuální operátoři obvykle nabízejí levnější tarify za roaming a volání do zahraničí než klasičtí mobilní operátoři. Je to proto, že nemají vlastní síť a využívají infrastrukturu jiných operátorů. Se službou MOBIL OD ČEZ si vyberete tarif s daty, která vám vystačí na krátkou cestu, nebo s výhodným voláním. MOBIL OD ČEZ je flexibilní služba, není třeba, abyste se upisovali ke smlouvě a nemohli ji jen tak vypovědět. To je obrovská výhoda oproti klasickým operátorům, u nichž se za předčasnou výpověď hradí sankční poplatky. Přehled spotřebovaných minut volání, SMS a dat budete mít k dispozici online v mobilní aplikaci MŮJ ČEZ a zákaznická podpora vám bude k dispozici nonstop online i telefonicky. Virtuální operátor může být skvělou volbou pro cestování do zahraničí, pokud chcete ušetřit peníze a mít flexibilní tarif.

 

 

17. 5. 2024

Elektřina i plyn od čez

Odebírejte elektřinu i plyn od ČEZ a čerpejte výhody toho mít své energie přehledně na jednom místě.

Související články

Kdy přestává být výhodný kredit a jakou alternativu zvolit

Kdy přestává být výhodný kredit a jakou alternativu zvolit

Už vás nebaví dobíjet kredit a hledáte jinou možnost, která by se vám finančně skutečně vyplatila? Využijte službu od virtuálního operátora. Kromě flexibility má mobilní tarif i další výhody.

30. 4. 2024
Vytvořte si tarif na míru pro celou rodinu a volejte levněji

Vytvořte si tarif na míru pro celou rodinu a volejte levněji

MOBIL OD ČEZ je služba virtuálního operátora ideální pro celou rodinu. Každý člen rodiny si totiž vybere na míru přesně to, co potřebuje. Díky tomu vás datový balíček, volání a SMS vyjdou levněji než doposud. Jak to celé funguje, se dozvíte v článku.

19. 4. 2024
Pro koho se hodí služba MOBIL OD ČEZ?

Pro koho se hodí služba MOBIL OD ČEZ?

Nechcete být vázáni dlouhodobou smlouvou, vyhovuje vám flexibilní úprava tarifních balíčků a hledáte alternativu k tradičním mobilním operátorům? Právě pro vás je ideální služba „MOBIL OD ČEZ“. Vysvětlíme vám, co výběrem této služby získáte.

5. 3. 2024

Nejčtenější články