26. 3. 2002

Informace k postupu energetického spouštění 164

Na prvním bloku pokračují podle denního plánu kontrolní a revizní práce na generátoru a zařízení primárního i sekundárního okruhu. V průběhu včerejšího dne byly na elektrárnu přivezeny nové německé armatury, které pracovníci elektrárny začali instalovat do uzlu ohřevu napájecí nádrže.

26.3.2002

Na prvním bloku pokračují podle denního plánu kontrolní a revizní práce na generátoru a zařízení primárního i sekundárního okruhu. V průběhu včerejšího dne byly na elektrárnu přivezeny nové německé armatury, které pracovníci elektrárny začali instalovat do uzlu ohřevu napájecí nádrže. Montáž těchto armatur umožní realizaci odložených náročných dynamických zkoušek. Byl ověřen chod systému vysokotlaké kompresorové stanice a dokončuje se revize na parogenerátorech. Podle limit a podmínek se připravuje zkouška provozu čerpadla dodávajícího kyselinu boritou do primárního okruhu a 20 minutový chod jednoho z dieselgenerátorů.

Na druhém bloku pokračují práce na reaktoru. Byla provedena zkouška těsnosti přírub kanálů měření teplot a neutronového toku. Dokončena byla kontrola třecích sil řídících a regulačních klastrů. Byla utěsněna pouzdra ukazatelů polohy lineárních krokových pohonů na reaktoru a dále probíhá kompletace horního bloku reaktoru. Pokračuje příprava zkoušky těsnosti kontejnmentu. Provozní personál zahájil plnění primárního okruhu a všech jeho zařízení vodou před provedením tlakové zkoušky za studena. Dokončují se práce na parogenerátorech, kde se připravují tlakové zkoušky a probíhá celá řada plánovaných zkoušek na zařízení sekundárního okruhu.

Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků.

Ing. Milan Nebesář
tiskový mluvčí JE Temelín