12. 4. 2002

Informace k postupu energetického spouštění 176

Dnes ukončí tým expertů Mezinárodní agentury pro atomovou energii na elektrárně Temelín týdenní prověrku zaměřenou na systém zajištění fyzické ochrany elektrárny na úrovni provozovaného jaderného zařízení.

12.4.2002

Dnes ukončí tým expertů Mezinárodní agentury pro atomovou energii na elektrárně Temelín týdenní prověrku zaměřenou na systém zajištění fyzické ochrany elektrárny na úrovni provozovaného jaderného zařízení. Dnes od 12.00 hodin uskuteční na JE Temelín v administrativní budově (AB místnost 257) setkání expertů z mezinárodního kontrolního týmu s novináři.

Na prvním bloku pokračuje dokončování revizních prací na jeho sekundární části a připravuje se zkouška ochran turbosoustrojí. Bylo provedeno nastavení jednoho nízkotlakého bezpečnostního systému před vstupem bloku do režimu 4 - polohorký stav. Podle limit a podmínek byla provedena kontrola hladin a provozu čerpadel v chladících nádržích a systému technické vody důležité.

Na druhém bloku pokračuje provozní personál v přípravě zařízení na spuštění reaktoru a pokračuje i revize vybraných armatur bezpečnostního systému. Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků.

Ing. Milan Nebesář
tiskový mluvčí JE Temelín