26. 2. 2002

Informace k průběhu energetického spouštění 143

Provozní personál dokončil postupné vychlazování prvního bloku. Blok je nyní, pro realizaci plánovaných prací měsíční revize zařízení, převeden do studeného stavu. Na druhém bloku byla ukončena několik měsíců trvající kontrola bezpečnosti práce a technických zařízení. Na základě výsledku této kontroly včera vydal Inspektorát bezpečnosti práce pro Jihočeský kraj souhlasné stanovisko k zavezení paliva do reaktoru druhého temelínského bloku.

26.2.2002

Provozní personál dokončil postupné vychlazování prvního bloku. Blok je nyní, pro realizaci plánovaných prací měsíční revize zařízení, převeden do studeného stavu.

Na druhém bloku byla ukončena několik měsíců trvající kontrola bezpečnosti práce a technických zařízení. Na základě výsledku této kontroly včera vydal Inspektorát bezpečnosti práce pro Jihočeský kraj souhlasné stanovisko k zavezení paliva do reaktoru druhého temelínského bloku. Elektrárna tak získala další důležitý souhlas, který musí předcházet zavezení paliva do reaktoru. Povolení k vlastnímu zavezení paliva však vydává Státní úřad pro jadernou bezpečnost, který stále pokračuje v posuzování předané dokumentace a připravenosti druhého bloku na zavezení paliva do reaktoru.

Nyní probíhají zkoušky automatik postupného spouštění společných dieselgenrátorů v součinnosti obou bloků. Dále pracovníci elektrárny provádějí zajišťování zařízení sekundárního okruhu prvního bloku pro kontrolní a revizní práce.
Podle limit a podmínek bude provedena kontrola jednoho systému I. kategorie zajištěného napájení a zkouška provozu doplňovacího čerpadla sekundárního okruhu.

Informace o parametrech na 1. bloku dnes 26.2.2002 v 6.00 hodin:
*
blok byl převeden do režimu 6 - studený stav
* výkon reaktoru 0%
* výkon turbogenerátoru - odstaven

Ing. Milan Nebesář
tiskový mluvčí JE Temelín