22. 3. 2002

Informace k průběhu energetického spouštění 162

Na prvním bloku pokračují podle denního plánu kontrolní a revizní práce na generátoru a zařízení primárního i sekundárního okruhu. Na druhém bloku pokračují práce na reaktoru. Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků.

22.3.2002

Na prvním bloku pokračují podle denního plánu kontrolní a revizní práce na generátoru a zařízení primárního i sekundárního okruhu. Pracovníci elektrárny dokončují revize na parogenerátorech. Dokončovány jsou i revizní práce na prvním systému technické vody důležité, systému kontroly a řízení, na systému vysokotlaké kompresorové stanice a systémech dieselgenerátoru. Po ukončení kontrol a revizí jsou zařízení odjišťována a uváděna do provozu. Provedena byla také kontrola olejového systému hlavních cirkulačních čerpadel.

Na druhém bloku pokračují práce na reaktoru. Je prováděno utěsňování přírub kanálů měření teplot a neutronového toku. Po jeho ukončení bude následovat kompletace horního bloku reaktoru. Pokračují revizní práce na parogenerátorech a zkoušky algoritmů na zařízení sekundárního okruhu. Podle limit a podmínek byla provedena kontrola hladin v chladících nádržích technické vody důležité, zkouška jednoho dieselgenerátoru a kontrola jednoho systému zařízení zajištěného napájení I. kategorie. Nyní provozní personál připravuje zkoušky bezpečnostních systémů.

Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků. Ing. Milan Nebesář
tiskový mluvčí JE Temelín