25. 3. 2002

Informace k průběhu energetického spouštění 163

Na prvním bloku pokračují podle denního plánu kontrolní a revizní práce na generátoru a zařízení primárního i sekundárního okruhu. Na druhém bloku pokračují práce na reaktoru. Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků.

25.3.2002

Na prvním bloku pokračují podle denního plánu kontrolní a revizní práce na generátoru a zařízení primárního i sekundárního okruhu. Pracovníci elektrárny dokončují revize na parogenerátorech. Byly dokončeny revizní práce na prvním systému technické vody důležité, systému kontroly a řízení, na systému vysokotlaké kompresorové stanice a systémech dieselgenerátoru. Po ukončení kontrol a revizí jsou zařízení odjišťována a uváděna do provozu. Byla provedena kontrola a aktualizace programu na jedné části systému kontroly a řízení a připravuje se jeho kontrola podle limit a podmínek. Dále pracovníci elektrárny připravují podle limit a podmínek ověřovací chod systému vysokotlaké kompresorové stanice a byla zahájena i příprava na provedení tlakové zkoušky separátoru přihřívače páry po jeho revizi.

Na druhém bloku pokračují práce na reaktoru. Byla zahájena kompletace horního bloku reaktoru a utěsňování pouzder ukazatelů polohy lineárních krokových pohonů. Probíhá i kontrola třecích sil řídících a regulačních klastrů. Byly utěsněny příruby kanálů měření teplot a neutronového toku a připravuje se kontrola jejich těsnosti. Provozní personál provedl zkoušky jedné části bezpečnostních systémů. Bylo provedeno nastavení primárního okruhu k realizaci tlakové zkoušky za studena a probíhá příprava zkoušky těsnosti kontejnmentu. Pokračují práce na parogenerátorech a probíhá celá řada plánovaných zkoušek na zařízení sekundárního okruhu.

Ostatní systémy elektrárny pracují dle režimu obou bloků.

Ing. Milan Nebesář
tiskový mluvčí JE Temelín