17. 3. 2010

U Temelína se bude závodit o republikové tituly

Více než čtyři stovky závodníků rozdělených do 11 kategorií se přihlásilo na Mistrovství České republiky v přespolním běhu, které se v sobotu 20. března od 11 do 16 hodin uskuteční u Informačního centra Jaderné elektrárny Temelín.

Stane se tak vůbec poprvé, kdy se u jihočeské jaderné elektrárny bude závodit o republikové tituly. „Závody v přespolním běhu jsme u Temelína uspořádali poprvé v loňském roce. Tehdy se jednalo o Mistrovství Jihočeského kraje. Závodníkům se prostředí zdejšího zámeckého parku líbilo a proto jsme se rozhodli závody u temelínské elektrárny zopakovat, tentokrát však na celorepublikové úrovni,“ vysvětlil výběr místa ředitel mistrovství Bohuslav Vít z pořádajícího SK Čtyři Dvory České Budějovice.

Závodit se bude v kategoriích mladší žáci a žákyně (97-98), starší žáci a žákyně (95-96), dorostenci a dorostenky (93-94), junioři a juniorky (90-91), muži mílaři, muži vytrvalci a ženy. V zámeckém parku organizátoři nachystají pro závodníky dva okruhy. Kratší bude měřit tři čtvrtě kilometru a delší bude mít bez 150 metrů dva kilometry. „To nám umožní připravit pro jednotlivé kategorie různé délky závodních tras. Například nejmladší závodníci poběží dva malé okruhy dohromady o délce jeden a půl kilometru, naopak nejdelší trasa dlouhá deset kilometrů je připravena pro muže. Vítězové se stanou Mistry České republiky pro rok 2010,“ dodává Bohuslav Vít.

Rozhodnutí organizátorů uspořádat závody „pod čtyřmi věžemi“ na Temelíně vítají. „V průběhu dne se závodníci mohou podívat do našeho informačního centra. Vedle modelů jednotlivých zařízení jaderné elektrárny mohou shlédnout také výstavu patchworku Václavy Kamené. Věříme, že závodníci budou u nás opět spokojeni a u Temelína tak proběhnou atraktivní závody, při kterých budou k vidění skvělé výkony,“ říká tiskový mluvčí JE Temelín Marek Sviták.

Kontaktní osoba za organizátora:
Ing. Bohuslav Vít
SK Čtyři Dvory České Budějovice
tel.: 724 677 747

 

Ing. Marek Sviták
tiskový mluvčí JE Temelín