Aktuality z jaderných elektráren str. 1960

V Dukovanech byl svolán krizový štáb - CVIČNĚ

Důvodem jeho svolání byla cvičná havárie v jedné z 59 francouzských jaderných elektráren, kde se konalo mezinárodní havarijní cvičení Joint International Emergency Exercise - JINEX 1.

23. 5. 2001

Provoz JE Dukovany

V Dukovanech opět na plný plyn

Odstávka 3. reaktoru Jaderné elektrárny Dukovany pro kontrolu tlakové nádoby, revizi zařízení elektrárny a výměnu 1/4 paliva byla ukončena s 1,5 denním předstihem a všechny čtyři reaktory pracují na maximální výkon.

23. 5. 2001

Provoz JE Temelín

Sdělení společnosti ČEZ- zahájena odstávka JE Temelín

Vedení Jaderné elektrárny Temelín dnes rozhodlo přerušit štěpnou reakce v I. bloku temelínské elektrárny. Důvodem je snaha ušetřit palivo během doby, která bude využita na odstranění potíží v sekundární (nejaderné) části ETE. Při spouštění turbosoustrojí se projevily tři nečekané technické problémy.

3. 5. 2001

Další přelet Dukovan

Na základě zjištění orgánů řízení letového provozu vojenského letiště Náměšť nad Oslavou byl dne 23.4. 2001 v 14.08 hod narušen zakázaný letový prostor nad Jadernou elektrárnou Dukovany (vzdušný válec průměru 2km a výšce 1,6km).

23. 4. 2001