Tiskové zprávy str. 1

Provoz JE Dukovany
Jaderné elektrárny

V reaktoru druhého výrobního bloku JE Dukovany je opět palivo, odstávka se blíží ke konci

Energetici po téměř dvou měsících probíhajících prací v rámci odstávky zavezli palivo do reaktoru druhého výrobního bloku Jaderné elektrárny Dukovany. Do ukončení plánované odstávky energetikům zbývá zvládnout ještě zhruba čtvrtinu plánovaných prací. Aktuálně probíhá kompletace reaktoru a příprava výrobní technologie na další více jak roční provoz bloku. Další tři bloky elektrárny Dukovany jsou v provozu na nominálním výkonu.

Distribuce

ČEZ Distribuce připojila za první pololetí letošního roku 15 447 fotovoltaických elektráren s instalovaným výkonem 321,6 MW

Společnost ČEZ Distribuce připojila k distribuční síti v prvním pololetí letošního roku 15 447 fotovoltaických elektráren s instalovaným výkonem 321,6 MW. Více jak 83 % byly výrobny na hladině nízkého napětí a 67 % byly mikrozdroje do 10 kW. Téměř 82 % instalací je vybaveno bateriovým uložištěm. Celkem je do sítě ČEZ Distribuce aktuálně připojeno 119 908 fotovoltaických elektráren s instalovaný výkonem 2 219,1 MW. ČEZ Distribuce plánuje investovat v roce 2024 do nutných úprav distribuční soustavy vyvolaných požadavky na připojení obnovitelných zdrojů cca 8 miliard korun.

Jaderné elektrárny

Temelín zdigitalizoval údržbu a testuje vlastní 5G síť

Povinnou součástí výbavy strojníků, montérů a dalších techniků se stal chráněný tablet nebo mobil se speciální aplikací. On-line do ní zaznamenávají stav zařízení, změny či prováděné práce. Cílem je perfektní přehled o stavu technologie a odstranění případných prostojů během práce. Od začátku července zde navíc testují vlastní 5G síť.

Ostatní
Charita a sponzoring

Velká Úpa zrekonstruovala Oranžové hřiště

Hradec Králové, červenec 2024 – Zrekonstruované hřiště ve Velké Úpě slouží místním i turistům. Na opravu přispěla Nadace ČEZ částkou 300 tisíc korun.

10. 7. 2024