Tiskové zprávy str. 1

Jaderné elektrárny

Temelín prošel mezinárodní prověrkou MAAE

Tři týdny prověřovalo čtrnáct odborníků z devíti zemí Jadernou elektrárnu Temelín. Experti se zaměřili na deset oblastí. Například kontrolovali provoz, údržbu, radiační ochranu, přípravu personálu nebo systém řízení havarijních stavů. Závěrečnou zprávu pak předají společnosti ČEZ a Státnímu úřadu pro jadernou bezpečnost do tří týdnů.

25. 9. 2024

Udržitelný rozvoj a ESG
Ostatní
Charita a sponzoring

Oranžové kolo Nadace ČEZ opět nadělovalo v Ústí nad Labem, tentokráte handicapovaných veslařů a dětem z Klokánku

Ústí nad Labem – Každoročně, letos již počtrnácté, bývá Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem vždy tím nejrychlejším z celé série RunCzech. Jeho další zvláštností je pak účast charitativního Oranžového kola Nadace ČEZ, přičemž do jízd na dvou oranžových handbike se stačí zapojit jak někteří běžci, ale hlavně přihlížející veřejnost. Letos tak všichni „jezdci“ pomáhali dvěma místním organizacím, jimiž byly Veslařský klub Paprsek a Klokánek Ústí nad Labem, mezi které bylo ve finále přerozděleno 100 970 korun. Rozdíl mezi oběma obdarovanými přitom činil pouhých 84 korun ve prospěch Klokánku.

24. 9. 2024

Teplárenství

ČEZ Teplárenská zprovoznila v Bohumíně 34 předávacích stanic

Společnost ČEZ Teplárenská, která dodává teplo a teplou vodu do Bohumína, bojuje s následky povodní, které zatopily celé město. Pod vodou se ocitly i všechny předávací stanice, které zajišťují distribuci tepla občanům.

24. 9. 2024

Jaderné elektrárny

Jaderná divize ČEZ úspěšně obhájila certifikát kybernetické bezpečnosti

Detailní recertifikační (opakovaný) audit úspěšně prověřil kybernetickou bezpečnost dukovanské a temelínské jaderné elektrárny. Experti se zabývali hodnocením rizik, bezpečnostní politikou a systémem řízení kybernetické bezpečnosti klíčových českých energetických zdrojů.

24. 9. 2024