1. 3. 2011

Ceny plynu na další čtvrtletí se u ČEZ nemění. ČEZ vylepšil výhodnou nabídku garance 5% slevy, může trvat až do konce roku 2012

Pro druhé čtvrtletí 2011 je cena dodávky plynu (jde o celkovou platbu domácnosti, tedy včetně distribuce) od ČEZ o 7,5 procenta pod cenou největšího tuzemského dodavatele, kterým je RWE, o 6,5 procenty levnější než E.On v jeho distribučním území a o 5 procent níže než Pražská plynárenská.

Pokud jde čistě o komoditu plynu, pak je dodávka ČEZ Prodej o 9,4 až 9,9 procenta levnější než RWE, o 9,3 procenta levnější než E.On a o 6,5 procenta než Pražská plynárenská.

„Nízkou cenou plynu jsme dali trhu výrazný impuls. Trh s plynem se rozhýbal, tak jak to už léta funguje na trhu s elektřinou. „Zákazníci si již zvykli, že změnou dodavatele mohou za rok ušetřit i několik tisíc korun. Získat za 8 měsíců přes 80 tisíc zákazníků považujeme za velký úspěch,“ vysvětluje Alan Svoboda, ředitel obchodní divize společnosti ČEZ. „ČEZ je navíc důvěryhodná značka, kterou si klienti spojují s kvalitními zákaznickými službami.“

ČEZ vylepšil výhodnou nabídku garance 5 % slevy, může trvat až do konce roku 2012

„Zákazníkům, kteří s ČEZ Prodej uzavřou smlouvu o sdružených dodávkách plynu jsme původně garantovali, že budou mít minimálně o 5 % nižší ceny do konce roku 2011. Vzhledem k tomu, že je již rok 2011 rozhodli jsme se, že tuto garanci budou mít po dobu dvanácti měsíců od zahájení dodávky všichni zákazníci, kteří letos přejdou k nám. To znamená, že i ti, co se pro naši nabídku rozhodnou letos v listopadu, budou mít garanci slevy 5 % až do listopadu roku 2012. Ale jde i minimální slevu, aktuálně je to až o 7,5 procenta níže než konkurence,“ dodala k tomu Zuzana Řezníčková, ředitelka ČEZ Prodej pro retailové zákazníky.

Podrobné informace o nabídce plynu včetně ceníků lze získat zde nebo na Zákaznické lince 840 840 840. Smlouvu o dodávkách plynu mohou zákazníci uzavřít osobně na 24 Zákaznických centrech Skupiny ČEZ nebo korespondenčně pomocí internetového formuláře. Veškeré administrativní úkony spojené se změnou dodavatele pro zákazníky vyřídí pracovníci Skupiny ČEZ.