21. 10. 2009

ČEZ Distribuce získala ocenění „Bezpečný podnik“

V úterý 20. října převzal generální ředitel ČEZ Distribuce Josef Holub z rukou ministra práce a sociálních věcí Petra Šimerky a generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna v Kaiserštejnském paláci v Praze osvědčení „Bezpečný podnik“. Letošními držiteli osvědčení je 19 společností, ČEZ Distribuce jako jediná se severočeského regionu.

„Jsem přesvědčen, že „Bezpečný podnik“ je dobrý program. Svědčí o tom jeho poměrně dlouhá historie a také to, že přicházejí stále noví účastníci projektu. Jedná se o záležitost, která není jednorázová, firmy a podniky musí nastavit systémové změny a podmínky bezpečnosti práce, a to vše je hodné ocenění,“ říká ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka.

Program „Bezpečný podnik“ je jedním ze způsobu, jak zavést systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci do celkového managmentu a docílit tak vyšší úrovně bezpečnosti a ochrany zdraví. Zlepšování pracovních podmínek a pracovního prostředí je také jednou ze základních priorit Evropské unie,jejímž cílem je snížení pracovních úrazů o 25% do roku 2012.  Program „Bezpečný podnik“ byl vyhlášen Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Státním úřadem inspekce práce již v roce 1996 a držiteli tohoto osvědčení je k letošku 53 firem. Ocenění se uděluje každý rok s platností po dobu tří let, a to podnikům, které splnily podmínky programu.

„Rád bych připomenul, že navazujeme na činnost našich regionálních předchůdců, kteří v minulosti toto ocenění také obdrželi. Získání titulu „Bezpečný podnik“ pro nás nebylo cílem, ale prostředkem k tomu, aby se někdo nezávislý podíval na nastavení našich procesů a systémů v oboru bezpečnosti. Věřím, že se zde neobjevujeme poprvé ani naposled,“ říká generální ředitel ČEZ Distribuce Josef Holub.

Společnost ČEZ Distribuce se tak opět zařadila do kategorie podniků s vysokou úrovní bezpečnosti, ochrany a zdraví při práci a se zaměřením na prevenci pracovních rizik. A to jak v rámci společnosti, tak i u svých dodavatelů a třetích osob.

Akciová společnost ČEZ Distribuce se sídlem v Děčíně byla založena 9. března 2005. Společnost je držitelem licence na distribuci elektřiny a ve smyslu energetického zákona č.458/2000 Sb. je provozovatelem distribuční soustavy. Společnost působí na území devíti krajů a to Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům, správa aktiv distribuční soustavy, rozvoj a inženýrská výstavba, řízení soustavy v reálném čase a nová připojení.