15. 9. 2008

ČEZ prodloužil smlouvy o dodávkách pomůcek z chráněných dílen

Chráněné dílny budou i v následujících dvou letech většinovými dodavateli ochranných a osobních pomůcek pro společnost ČEZ Logistika ze Skupiny ČEZ. Vyplývá to z prodloužení smluv s Výrobním družstvem VKUS Frýdek-Místek a firmou ŘEMPO HOLOUBEK, a.s. z Pardubic na léta 2009 a 2010.

ČEZ Logistika uspokojuje v posledních letech zhruba 60 % svých požadavků na tyto pomůcky z chráněných dílen, což jsou provozy zaměstnávající více než z poloviny osoby se zdravotním handicapem. Zmíněná dvě výrobní družstva jsou největšími smluvními dodavateli společnosti ČEZ Logistika, která ochranné a osobní pomůcky zajišťuje pro zaměstnance Skupiny ČEZ. Všechny výrobky podléhají přísným normám, které si vyžaduje jejich speciální použití a jednotlivá konkrétní rizika každé profese.

„Do společnosti ČEZ Logistika dodáváme celou škálu těchto pomůcek,“ říká Zdeněk Kříž, vedoucí divize ochranných a pracovních oděvů firmy ŘEMPO HOLOUBEK, a.s.

A dodává: „Jedná se např. o obuv s tzv. goretexovou membránou. U některých komodit, jako je například tato obuv, připravujeme pro zákazníka model na základě jeho speciálních požadavků. V tomto případě šlo i o ochranu proti krokovému napětí.“

Výrobek připomínkovaný objednatelem je i na začátku kontraktů na zimní pracovní oblečení, jež dodává Výrobní družstvo VKUS. „Součástí série zimního programu je improvizovaná módní přehlídka, říká obchodní ředitelka VKUSU Věra Gavlasová. „Naši zaměstnanci předvedou obchodnímu partnerovi, že i prošívané kabáty, kalhoty, kombinézy i pletené čepice v šedo-oranžových firemních barvách ČEZ, nejsou neforemné,“ objasňuje. Zatímco ještě před dvěma roky se šilo na jednotnou mužskou velikost - na výšku 182 cm, poslední zásilka už byla pestřejší: zimní program je dodáván ve třech pánských i třech dámských velikostech.

„Prodloužení smlouvy s ČEZ Logistikou na další dva roky je pro ŘEMPO HOLOUBEK, a.s. dobrým signálem o spokojenosti tohoto zákazníka,“ říká Zdeněk Kříž. „ Protože inovace je běžnou součástí naší práce, nabízíme zboží s vyšší přidanou hodnotou, což odpovídá náročnosti tohoto zákazníka a jeho postavení na trhu.“

Ředitelka Gavlasová z výrobního družstva VKUS zdůrazňuje, že prodloužení smlouvy nebylo automatické. „Uspěli jsme ve výběrovém řízení, protože jsme nabídli osvědčenou kvalitu a splnili ostatní požadované parametry.“

Pracovní oděvy z nulté série tzv. zimního programu ČEZ byly představeny na improvizované módní přehlídce na dvoře výrobny družstva VKUS ve Frýdku Místku.