12. 11. 2015

ČEZ Teplárenská podpořila mezinárodní Karpatský pohár 2015, kde padl světový rekord

Trutnov, 12. listopadu 2015 – Poslední říjnový víkend byla v Trutnově k vidění středoevropská elita powerliftingu. Konal se zde letošní ročník Karpatského poháru v silovém trojboji, bench pressu a mrtvém tahu, jehož organizaci finančně podpořila společnost ČEZ Teplárenská. Do výsledků navíc rázně zasáhl i místopředseda představenstva a finanční ředitel společnosti.

Mezinárodní závody Karpatského poháru 2015 světové asociace Global Powerlifting Committee, které se uskutečnily ve dnech 23. – 25. října v Trutnově, poměřily síly powerlifterů z 9 zemí. Mimo třicítku závodníků z domácí TJ Powerlifting Trutnov a reprezentantů ČR se zúčastnili také powerlifteři ze Slovenska, Polska, Ukrajiny, Itálie, Francie, Lotyšska, Německa a Slovinska. „Ve všech váhových kategoriích byly k vidění výkony na velmi vysoké úrovni: dřepy a mrtvé tahy přes 300 kg a bench press přes 250 kg. Příjemným bonusem pro nás domácí potom byla podpora trutnovského publika, kterému patří velký dík,“ uvedl Libor Hurdálek, místopředseda představenstva a finanční ředitel společnosti ČEZ Teplárenská a powerlifter.

Libor Hurdálek se sám nesmazatelně zapsal do výsledkové listiny letošního Karpatského poháru, když v Trutnově v rámci váhové kategorie do 100 kg nad 60 let dokázal v mrtvém tahu zvednout 230 kg. Vytvořil tak nejen nový evropský, ale i světový rekord.

Společnost ČEZ Teplárenská přispěla na organizaci letošního ročníku mezinárodní soutěže Karpatského poháru světové asociace Global Powerlifting Committee částkou 20 tisíc korun. „Jsme rádi, že díky akcím, jako je Karpatský pohár, Trutnov získává zvučné jméno ve světě powerliftingu. Po vydařeném Mistrovství Evropy 2014 je to další významná mezinárodní soutěž, která ve městě úspěšně proběhla. Věříme, že se tak opět zvýšily jeho šance na pořádání Mistrovství světa v roce 2017, které již bylo přiděleno do České republiky“ doplnila Šárka Beránková, mluvčí skupiny ČEZ pro východní Čechy.