19. 11. 2009

Díky Skupině ČEZ zmizí z obce spadlé listí rychleji

Polerady – Multifunkční stroj sloužící k údržbě chodníků si pořídila obec Polerady na Mostecku. Stalo se tak díky finanční pomoci Skupiny ČEZ, takže z celkové částky 1 150 000 korun musela obec ze své pokladny doplatit jen 150 000 korun.

„Multifunkčnístroj má radlici, rozmetadlo na posyp, cisternu pro skrápění chodníků vodou a vysavač listí. Hlavně ten nám přišel hodně vhod. Máme totiž v obci spoustu vzrostlé zeleně. Dosud naši zaměstnaní v rámci veřejně prospěšných prací uklízeli spadlé listí ručně a vždy jim to trvalo dva měsíce, takhle se úklid značně urychlí,” pochvaluje si Jan Sladký, starosta Polerad.

Polerady - předání

Symbolické předání klíčků od multifunkčního úklidového stroje. Ondřej Horák z odboru strategické komunikace Skupiny ČEZ, je předává starostovi Polerad Janu Sladkému (vlevo).

Hlavní důvody, proč si pořídili na úklid obce techniku, jsou podle starosty hned dva. Prvním je opět uzákoněné pravidlo, že o údržbu veřejných chodníků se musí starat obec. Druhým je pravděpodobné snížení dotace od úřadu práce, od které se odvíjí počet zaměstnaných na veřejně prospěšné práce. Těch je zatím v Poleradech šest.

„Úklid obce se tak bez potřebné techniky neobejde. Jsme proto velice rádi, že nám Skupina ČEZ vyšla vstříc a pomohla nám koupi stroje z podstatné části zafinancovat. Sami bychom si to nemohli dovolit. Jsme malá vesnička, tudíž máme i malý rozpočet,“ dodal starosta Sladký.

„Jsme rádi, že jsme mohli tak významným způsobem pomoci vaší obci. Naplňujeme tím některá naše úsloví. A to, že chceme být dobrými sousedy a pomáhat tam, kde působíme,“ reagoval na slova díků Ondřej Horák z odboru strategické komunikace. Polerady se totiž nacházejí v lokalitě působnosti Elektrárny Počerady. Dva z jejich 220 obyvatel v ní i pracují.