2. 10. 2000

Elektrárenská společnost ČEZ připravila pro Rakousko a Německo internetovou stránku o jaderné elektrárně Temelín

Praha, 2. 10. 2000: Od zítřejšího rána budou moci obyvatelé Rakouska a Německa získávat informace o jaderné elektrárně Temelín ze speciální internetové stránky, kterou pro ně připravila společnost ČEZ, a.s. Součástí stránky je i přímý přenos z blokové dozorny (řídicího centra) JE Temelín, který budou zájemci o informace moci sledovat každý den mezi 18 a 21 hodinou.

Praha, 2. 10. 2000: Od zítřejšího rána budou moci obyvatelé Rakouska a Německa získávat informace o jaderné elektrárně Temelín ze speciální internetové stránky, kterou pro ně připravila společnost ČEZ, a.s. Součástí stránky je i přímý přenos z blokové dozorny (řídicího centra) JE Temelín, který budou zájemci o informace moci sledovat každý den mezi 18 a 21 hodinou. Adresa stránky je www.temelin-besuch.cz.

"Účelem stránky je zpřístupnit informace o jaderné elektrárně Temelín především občanům Rakouska a Německa a pokusit se tak zmírnit jejich obavy z této elektrárny. Já osobně tyto obavy nesdílím, vím, že jsme udělali vše potřebné proto, aby temelínská elektrárna byla elektrárnou bezpečnou. Dokážu ale pochopit obavy našich sousedů, protože jsem přesvědčen, že od svých politiků a médií nedostávají dostatek informací," prohlásil o účelu internetové stránky Jaroslav Míl, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ, a.s.

Informace na internetové stránce temelin-besuch jsou zpracovány ve formě srozumitelné pro širokou veřejnost a dávají základní přehled o projektu JE Temelín, otázkách bezpečnosti, vlivu na životní prostředí, změnách projektu, mezinárodních doporučeních a kontrolách.

Návštěvníci stránky budou moci jejím prostřednictvím klást dotazy a budou na ně nacházet odpovědi.

Vzhledem k tomu, že ČEZ, a.s., má zájem stránku zprovoznit co nejdříve, budou od zítřejšího rána přístupné její nejdůležitější části. Zbytek by měl být dokončen do týdne. I po té však bude stránka nadále doplňována a aktualizována.

Internetová stránka www.temelin-besuch.cz existuje pochopitelně i v české verzi a všichni zájemci o informace z České republiky jsou na ní vítáni.

Generální ředitel ČEZ, a.s., Jaroslav Míl oslovil rakouské občany a pozval je na návštěvu internetové stránky temelin-besuch prostřednictvím dopisu uveřejněném jako inzerát v nejčtenějších rakouských novinách Neue Kronen Zeitung. Pozvánka na internetovou stránku bude uveřejněna také v německých novinách Sűddeutsche Zeitung.

Ladislav Kříž
tiskový mluvčí ČEZ, a. s.

Generální ředitel ČEZ Jaroslav Míl představuje novou informační internetovou adresu o Temelíně
Generální ředitel ČEZ Jaroslav Míl představuje novou informační internetovou adresu o Temelíně