21. 12. 2006

Energetici minimalizují vypínání distribuční soustavy přes vánoční a novoroční svátky

Vedení společnosti ČEZ Distribuce, a.s., stanovilo zásady pro vypínání zařízení distribuční soustavy v předvánoční a novoroční době. Zákazníci Skupiny ČEZ by tak svátky měli prožít bez omezení dodávek elektrické energie.

V době od 15.12. 2006 do 1.1.2007 nebudou prováděny práce, které je možno vzhledem k jejich charakteru přesunout na jiné období. „Jedná se zejména o práce spojené s údržbou zařízení dle Řádu preventivní údržby,“ říká Filip Secký, ředitel úseku Obnova sítí ČEZ Distribuce, a.s.

Práce související s obnovou a výstavbou zařízení distribuční soustavy budou prováděny dle plánu s tím, že v období od 23.12. 2006 do 26.12.2006 a od 31.12.2006 do 1.1. 2007 nebudou prováděny práce související s vypínáním distribučního zařízení.

„Uvedené zásady se netýkají vypínání v případě kalamitních a dalších mimořádných situacích, kdy je pro odstraňování následků poruch a jiných odůvodněných případů nezbytně nutné distribuční zařízení vypnout,“ dodává Secký.

ČEZ Distribuce, a. s., člen Skupiny ČEZ se sídlem v Děčíně, je držitelem licence na distribuci elektřiny a ve smyslu energetického zákona č. 458/2000 Sb. je provozovatelem distribuční soustavy. Společnost působí na území devíti krajů, a to Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům. 

Soňa Hendrychová,  mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy