12. 7. 2007

Energetika Vítkovice převzala osvětlení ve 160 obcích

K prvnímu červenci 2007 převzala Energetika Vítkovice ze Skupiny ČEZ provozování veřejného osvětlení ve 160 obcích v Západočeském kraji.

Energetika Vítkovice převzala veřejné osvětlení od Západočeské energetiky a stala se tak jediným subjektem ve Skupině ČEZ, který bude tuto službu nabízet na celém území České republiky i do budoucna.

Služba veřejného osvětlení je určena obcím, městům a společnostem, které vlastní a provozují veřejné osvětlení. Jedná se o vysoce propracovaný produkt, který je uzpůsoben pro různé potřeby zákazníků. Dodavatel provádí a financuje rekonstrukce veřejného osvětlení, výměnu svítidel, regulaci osvětlení a osvětlení poté provozuje. Zákazníci pak hradí pravidelné splátky, které jsou většinou nižší, než původní náklady na veřejné osvětlení. Úspory dosahují několik desítek procent oproti předchozí spotřebě elektřiny.

Veřejné osvětlení a provozování energetických hospodářství a další energetické služby budou vyčleněny do samostatné procesní společnosti Skupiny ČEZ se jménem ČEZ Energetické služby. Převzetí služeb novou společností je plánováno na 1.1.2008.

Jaroslav Jurča

tiskový mluvčí Skupiny ČEZ pro region

střední a severní Moravy