29. 4. 2008

GRACIA oslaví letos již dvaadvacáté narozeniny

Organizační výbor GRACIA ČEZ-EDĚ (Elektrárna Dětmarovice) připravil pro letošní rok již 22.ročník známého silničního etapového závodu žen "GRACIA - ORLOVÁ 2008". Závod je zařazen do seriálu Světového poháru žen v silniční cyklistice a proběhne ve dnech 1.5. 2008 - 4. 5. 2008 v České republice na území Moravskoslezského, Zlínského kraje a v příhraniční oblasti Polska. Závodnice čeká celková délka trati 413, 3 km.

„Doposud se přihlásilo dvaadvacet týmů z třinácti zemí. Startovat budou Italky, Rusky, Litevky, ale také závodnice z Nizozemska, Belgie, Rakouska, Polska, Německa či Dánska. Chybět samozřejmě nebudou ani české závodnice, mezi kterými je nejen Lada Kozlíková, ale i Eva Kratochvílová z Orlové. O tom, že závod bude až do konce napínavý, svědčí fakt, že se na startu objeví i několik mistryň světa a olympijských vítězek“, uvedl Miroslav Koláček, ředitel závodu.

První etapa bude odstartována 1. května ve 12 hodin. Jako již tradičně je tento start plánován v areálu Elektrárny Dětmarovice, která je každoročně partnerem této významné sportovní akce v regionu. Druhá etapa se jede kolem Lichnova. Na třetí etapu, kterou vlastně tvoří časovka jednotlivkyň, se závodnice přesunou do polské Kuznie Raciborské. Ještě týž den odstartuje etapa číslo čtyři, která se pojede v družebním městě Czechowice Dziedzice. Na poslední pátou etapu se mohou příznivci cyklistiky přijít podívat 4. května do Orlové. Start je stanoven na 11 hodin od Městského úřadu.

„Jsem velmi rád, že Elektrárna Dětmarovice tradičně podporuje tuto významnou sportovní akci, a tím přispívá k rozšíření spektra sportovních akcí v našem regionu,“ uvedl Dušan Timko, ředitel elektrárny.