26. 2. 2010

Jak přiblížit studentům jadernou fyziku, pomůže pedagogům seminář

Hradec Králové, 25. 2. 2010 – Dnes odpoledne se sejdou pedagogové ze základních a středních škol z Královéhradeckého kraje na praktickém fyzikálním semináři. V jeho průběhu se seznámí s moderní didaktickou pomůckou Gamabeta, která jim usnadní výuku fyziky, zejména jaderné. Akce se uskuteční odpoledne v Informačním centrum Obnovitelné zdroje v Hradci Králové, pořadatelem je energetická společnost ČEZ.

Celkem 15 pedagogů vyučujících fyziku na základních a středních školách a gymnáziích z Chomutova a okolí se ve čtvrtek 25. února v 15 hodin odpoledne sejde na praktickém semináři Gamabeta 2007. Cílem dvouhodinového kurzu je seznámit pedagogy s didaktickou pomůckou, která umožňuje názorně demonstrovat vlastnosti, jevy a zákonitosti z oblasti jaderné fyziky a ionizujícího záření. Součástí semináře je i blok experimentů, při nichž si mohou vyučující na praktických úlohách práci s měřicí soupravou sami vyzkoušet. Akce se koná v prostorách Informačního centra Obnovitelné zdroje v Hradci Králové.

O vzdělávacím programu ČEZ

Vzdělávací program založila energetická společnost ČEZ před 18 lety v roce 1992 s cílem zvýšit zájem mládeže o studium technických oborů a v budoucnu případně o zaměstnání v této oblasti. Učitelům nabízí účinnou pomoc při zapojování fyzikálních témat do školních vzdělávacích programů. V roce 2006 získaly semináře vzdělávacího programu společnosti ČEZ akreditaci Ministerstva školství a tělovýchovy ČR. Veškeré vzdělávací aktivity jsou poskytovány bezplatně nebo za symbolické ceny. ČEZ je jedinou českou průmyslovou společností, která poskytuje tak dlouhodobý program na podporu vzdělávání. www.cez.cz/vzdelavaciprogram