22. 12. 2015

Ježíšek přijel do libereckého Jedličkova ústavu z Děčína

Tak jako každoročně, i letos již po osmé v řadě nezapomněli zaměstnanci ČEZ Distribuce na ježíškovskou nadílku pro klienty Jedličkova ústavu v Liberci. Z děčínského sídla společnosti vyrazilo krátce před Štědrým dnem auto plné splněných přání obyvatel libereckého ústavu. Mezi nejčastější dárky letos patřily kosmetika, oblečení, hračky, hudební nosiče, ale také dívčí povlečení i helma na florbal.

lTradiční setkávání klientů libereckého Jedličkova ústavu a zaměstnanců ČEZ Distribuce odstartovalo již v roce 2009 v rámci dobrovolnického dne Čas pro dobrou věc, kterou Skupina ČEZ každoročně pro zaměstnance pořádá. Další návštěvy na sebe nenechaly dlouho čekat a letos jeli zaměstnanci ČEZ Distribuce před Vánoci do Liberce již po osmé. „Troufám si tvrdit, že z každoročního setkávání vzniklo krásné přátelství. Rádi se do Liberce vždy vracíme a ještě raději se snažíme dělat našim kamarádům radost, snad nejen o Vánocích,“ říká s úsměvem za všechny distribuční zaměstnance Otto Karl. Kromě zimní návštěvy na oplátku jezdí vždy klienti ústavu v létě do Děčína, a je pro ně pokaždé připraven zajímavý program, například návštěva ústecké či děčínské ZOO nebo plavba lodí po Labi.

„Za takového partnera, který na nás myslí celoročně, jsme velmi rádi. Vždy se těšíme, jaký program pro nás děčínští vymyslí. Plavba lodí byla úžasným zážitkem, a to nejen pro klienty, ale i pro personál,“ říká ředitel Jedličkova ústavu v Liberci Vladimír Ptáček.l

Jedličkův ústav v Liberci poskytuje ve sjednaném rozsahu potřebné sociální služby dětem, mládeži a dospělým osobám s tělesným a mentálním postižením (případně v kombinaci dalších zdravotních znevýhodnění od tří let věku), kteří jsou závislí na podpoře a péči jiné osoby.

Kromě zaměstnanců podporuje Jedličkův ústav v Liberci také Skupina ČEZ a to prostřednictvím Nadace ČEZ. V letech 2009 a 2010 věnovala vždy po 100 tisících korun na provoz a vybavení ústavu, loni pak 204 500 Kč na automatické dveře do Centra denních služeb ústavu.