6. 12. 2010

Mezinárodní veletrh školství zavítal do Ostravy

Učeň, středoškolák a vysokoškolák. Pod tímto názvem proběhl v pátek a v sobotu mezinárodní veletrh školství na ostravském výstavišti Černá louka.

Zájemci o studium na učilišti, střední škole, vyšší odborné škole, univerzitě či vysoké škole, se zde dozvěděli vše o stávajících i nově otevíraných oborech. Mohli zde získat informace o studiu nejen v České republice, ale také v zahraničí. To vše jim nabídli zástupci škol a školských zařízení, kterých bylo spolu s ostatními vystavovateli na veletrhu na 120.

Nechyběli zde také zástupci firem. Jedním z nich je Martin Klacián, specialista lidských zdrojů ze Skupiny ČEZ, který nám o důvodu své přítomnosti pověděl: „Skupina ČEZ  se zde neprezentuje pouze jako potenciální zaměstnavatel, ale také jako partner vybraných středních škol a to nejen v Moravskoslezském kraji“.

Skupina ČEZ bude během deseti let potřebovat deset tisíc techniků. Zhruba pětina z nich se bude týkat severní a střední Moravy. V březnu se například prezentovala na veletrhu pracovních příležitostí na Vysoké škole báňské – Technické univerzitě Ostrava v rámci projektu KARIÉRA 2010+.