22. 9. 2020

Na cykloboxy v Orlové přispěla Nadace ČEZ

Lidé v Orlové už nemusí řešit problém, kam uložit kolo či kočárek při návštěvě sportovišť nebo obchodů. Radní se rozhodli podpořit jeden z návrhů participativního rozpočtu a instalovali v centru města nové cykloboxy. Na vybudování boxů pro šest jízdních kol nebo tři kočárky před krytým bazénem městu přispěla 70 tisíc korun Nadace ČEZ.

„Cykloboxy se sice v hlasování obyvatel v rámci participativního rozpočtu nedostaly do první trojky, takže už jsme na ně v této části rozpočtu neměli peníze, ale nakonec jsme je mohli pořídit právě díky podpoře Nadace ČEZ,“ poděkoval starosta Orlové Miroslav Chlubna s tím, že na boxy u zimního stadionu zase městu přispěla Nadace OKD.

Do boxů se dají uložit nejen jízdní kola a kočárky, ale i koloběžky nebo in-line brusle. Uvnitř je také přihrádka pro odložení helmy a zavazadel. Netradiční úschovny se uzamykají pomocí mincovního zámku – jedná se o bezobslužný systém a klíč nelze bez vhozené mince vyjmout.

Nadace ČEZ se podílí na zlepšení podmínek pro život v Orlové dlouhodobě, vybudovala tady už několik Oranžových hřišť, vloni přispěla na pět nových Oranžových přechodů a podporuje také místní sportovní kluby, kroužky, hasiče i zařízení pro seniory. „Je to pro nás samozřejmost, v okolí města máme své provozy a tak se snažíme být místním dobrými sousedy,“ řekl mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol. ČEZ nedaleko města provozuje Elektrárnu Dětmarovice, společnost ČEZ Teplárenská z ní dodává teplo a teplou vodu mimo jiné právě lidem a firmám do Orlové.