3. 12. 2009

Na semináři se pedagogové seznámí s atraktivními metodami výuky fyziky

Velké Meziříčí, 3. 12. 2009 – Jak vyučovat fyziku tak, aby byly hodiny tohoto předmětu pro studenty ještě přínosnější, zjistí v pátek 4. 12. na vzdělávacím semináři pedagogové základních a středních škol z Velkého Meziříčí a okolí. Seminář pořádá energetická společnost ČEZ pro pedagogy v rámci svého vzdělávacího programu.

Celkem 22 pedagogů ze základních, středních škol a gymnázií z Nového Města na Moravě, Třebíče, Jihlavy a Žďáru nad Sázavou se zítra společně sejdou na Gymnáziu ve Velkém Meziříčí na speciálním semináři. Celodenní školení je zaměřeno na seznámení se s netradičními formami prezentace fyziky a dalších přírodovědných předmětů.

Veškeré metody představené na semináři odpovídají požadavkům nové školské reformy, kterou zavedlo Ministerstvo školství a tělovýchovy ČR. Inspirací do hodin fyziky bude blok experimentů.

Gamabeta

Seminář využití pedagog. pomůcky Gamabeta pro učitele fyziky v září 2009 na Jaderné elektrárně Dukovany.

V průběhu semináře mají učitelé příležitost vžít se na chvíli do role svých žáků a vyzkoušet si nejrůznější metodické postupy v praxi. Kromě toho se mohou seznámit s konkrétním využitím vzdělávacích materiálů, které společnost ČEZ vydává pro výuku na školách v rámci svého vzdělávacího programu Svět energie. Vybrané publikace, jako např. Hrátky s magnetismem, Hrátky s obnovitelnými zdroji apod., dostanou účastníci kurzu zdarma.

Seminář se koná v pátek 4. 12. 2009 od 9 do 16 hodin v prostorách Gymnázia Velké Meziříčí.

O vzdělávacím programu ČEZ

Vzdělávací program založila energetická společnost ČEZ před 17 lety v roce 1992 s cílemzvýšit zájem mládeže o studium technických oborů a v budoucnu případně o zaměstnání v této oblasti. Učitelům nabízí účinnou pomoc při zapojování fyzikálních témat do školních vzdělávacích programů. V roce 2006 získaly semináře vzdělávacího programu společnosti ČEZ akreditaci Ministerstva školství a tělovýchovy ČR. Veškeré vzdělávací aktivity jsou poskytovány bezplatně nebo za symbolické ceny. ČEZ je jedinou českou průmyslovou společností, která poskytuje tak dlouhodobý program na podporu vzdělávání.www.cez.cz/vzdelavaciprogram

 

Kontakt  Skupina ČEZ:

Marie Dufková, koordinátorka vzdělávacího programu ČEZ

Tel.: 211 042 681, E-mail: marie.dufkova@cez.cz

Jana Štefánková, odd. komunikace, Jaderná elektrárna Dukovany

Tel.:     561 104 631; 724 804 786

E-mail:  Jana.Stefankova@cez.cz