3. 3. 2011

Nabídka levného plynu od ČEZ nejvíce zaujala v Moravskoslezském a Olomouckém kraji

I ve druhém čtvrtletí roku 2011 bude ČEZ nabízet cenově výhodný plyn na českém trhu. Ceny plynu na další čtvrtletí se u ČEZ nemění. Společnost vylepšila výhodnou nabídku garance 5 % slevy, může trvat až do konce roku 2012.

Od zahájení kampaně v červnu loňského roku získala Skupina ČEZ 80 tisíc nových zákazníků. Zákazníky získává ČEZ ze všech regionů České republiky, nejvíce přirozeně z oblastí obhospodařovaných skupinou RWE, která má největší podíl zákazníků na českém trhu. Téměř 30 % nových zákazníků, kteří přešli k ČEZ, je z Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

Skupina ČEZ je jedním z nejlevnějších dodavatelů na českém trhu s plynem, cenově je i pod malými alternativními dodavateli a tuto pozici velmi pravděpodobně (nejsou známy ceníky všech alternativních dodavatelů) udrží i nadále.

Pro druhé čtvrtletí 2011 je cena dodávky plynu (jde o celkovou platbu domácnosti, tedy včetně distribuce) od ČEZ o 7,5 procenta pod cenou největšího tuzemského dodavatele, kterým je RWE, o 6,5 procenta levnější než E.On v jeho distribučním území a o 5 procent níže než Pražská plynárenská.

Pokud jde čistě o komoditu plynu, pak je dodávka ČEZ Prodej o 9,4 až 9,9 procenta levnější než RWE, o 9,3 procenta levnější než E.On a o 6,5 procenta než Pražská plynárenská.

„Zákazníkům, kteří s ČEZ Prodej uzavřou smlouvu o sdružených dodávkách plynu jsme původně garantovali, že budou mít minimálně o 5 % nižší ceny do konce roku 2011. Vzhledem k tomu, že je již rok 2011 rozhodli jsme se, že tuto garanci budou mít po dobu dvanácti měsíců od zahájení dodávky všichni zákazníci, kteří letos přejdou k nám. To znamená, že i ti, co se pro naši nabídku rozhodnou letos v listopadu, budou mít garanci slevy 5 % až do listopadu roku 2012. Ale jde o minimální slevu, aktuálně je to až o 7,5 procenta níže než konkurence," dodala Zuzana Řezníčková, ředitelka ČEZ Prodej pro retailové zákazníky.

Podrobné informace o nabídce plynu včetně ceníků lze získat na webové stránce www.cez.cz nebo na Zákaznické lince 840 840 840. Smlouvu o dodávkách plynu mohou zákazníci uzavřít osobně na 24 Zákaznických centrech Skupiny ČEZ nebo korespondenčně pomocí internetového formuláře. Veškeré administrativní úkony spojené se změnou dodavatele pro zákazníky vyřídí pracovníci Skupiny ČEZ.