20. 7. 2012

Novinář Tomáš Poláček vyrazil z Prahy do Londýna na Olympiádu na elektrokole

Praha – Novinář Magazínu MF Dnes Tomáš Poláček, který je známý svými neobvyklými cestovatelskými reportážemi, vyjel dnes v šest hodin ráno z Prahy do Londýna na elektrokole. Trasu, která je dlouhá zhruba 1300 kilometrů, by měl zvládnout za sedm dní, tedy do zahájení Letních olympijských her 2012. Podporu při své dlouhé cestě má také ze strany ČEZ, která se v rámci své strategické koncepce FUTUR/E/MOTION věnuje rozvoji elektromobility.

Tomáš Poláček, který se do povědomí zapsal jako „stopař do Pekingu“ na Olympiádu v roce 2008, vyrazil brzy ráno z Prahy a během odpoledne by měl dorazit do Mariánských lázní, které jsou jeho první zastávkou na dlouhé cestě. Dál bude pokračovat přes Německo, Belgii a Francii až do Velké Británie. Do Londýna přijede ve čtvrtek 26. července odpoledne, tedy den před slavnostním zahájením Olympijských her.

Na své trase má Tomáš Poláček kromě samotného šlapání na elektrokole naplánováno také několik zastávek na atletických stadionech. Na těch by chtěl absolvovat vždy nějakou disciplínu z desetiboje v duchu nastávajících Olympijských her. V Mariánských lázních má naplánovaný běh na 100 metrů, skok do dálky a vrh koulí. Po celou dobu jeho cesty budou aktualizované fotografie na Facebooku „ČEZ Fandí elektromobilům“.