11. 1. 2007

Novým generálním ředitelem ČEZnet a.s. se stal Kamil Čermák

S účinností od 1. ledna 2007 se novým generálním ředitelem a předsedou představenstva akciové společnosti ČEZnet stal Kamil Čermák. Ve funkci tak nahradil Antonína Kaldu. Kamil Čermák má v ČEZnet a.s. za úkol zabezpečit plynulý přechod společnosti na procesní model Skupiny ČEZ a zajistit kvalitní telekomunikační služby pro Skupinu ČEZ jak v České Republice tak v zahraničí.

Dosavadní vedení společnosti ukončilo svoji činnost po pětiletém období 20. prosince 2006. Do nového představenstva byli jmenováni Kamil Čermák (předseda), Jaroslav Suk (místopředseda) a Daniel Rous.

Kamil Čermák

1.ledna 2005 nastoupil na pozici generálního ředitele ČEZ Polsko. Za dobu jeho působení Skupina ČEZ úspěšně vstoupila na polský energetický trh, provedla úspěšnou akvizici dvou tamních elektráren (ELCHO a Skawina) a  realizovala na polském trhu řadu obchodních aktivit. Od 1.července 2006 zastával funkci jednatele společnosti ČEZ Prodej a ředitele pro významné zákazníky.

Kamil Čermák studoval VŠE v Praze. V roce 2000 se zapojil do postgraduálního studia Master of Business Communication na Erasmus University v Rotterdamu. V průběhu své profesní kariéry působil v oblasti médií, státní správě a telekomunikacích. Začínal jako reportér a moderátor v České televizi, poté pracoval jako mluvčí a poradce ministra průmyslu a obchodu ČR Vladimíra Dlouhého. V roce 1996 nastoupil ve společnosti SPT Telecom na pozici ředitele vnějších vztahů. O tři roky později se stal ředitelem pro prodej a marketing a od roku 2000 pracoval jako výkonný ředitel divize pro korporátní klientelu společnosti Český Telecom. Poté působil jako výkonný ředitel pro obchod a marketing v Českých aeroliniích.

Ivana Vejvodová, tisková mluvčí ČEZ, a. s.