18. 6. 2010

Obchodníci v obci Pchery neoprávněně vystupovali jménem Skupiny ČEZ

S klamavou nabídkou se dnes na obyvatele středočeské obce Pchery obrátili obchodní zástupci, kteří se neoprávněně vydávali za pracovníky Skupiny ČEZ. Na jejich neseriózní jednání upozornily Skupinu ČEZ telefonáty na zákaznickou linku.

Obchodníci zákazníkům nabízeli optimalizaci smluv na odběr elektrické energie a plynu. Tvrdili, že zastupují energetickou společnost ČEZ a prokazovali se identifikační kartičkou s jejím logem. Skupina ČEZ se od tohoto jednání distancuje.  

Energetická společnost ČEZ k zákazníkům nevyslala žádné obchodní zástupce s nabídkou energií. Aktualizaci smluv neprovádí v místě bydliště zákazníka, ale pouze na svých zákaznických centrech nebo korespondenčně. V případě obchodníků v obci Pchery se nejspíš jednalo o obchodní zástupce některého z alternativních dodavatelů energie, kteří se za pracovníky Skupiny ČEZ neoprávněně vydávali.

Skupina ČEZ od počátku letošního roku eviduje zvýšený počet upozornění svých zákazníků na neseriózní metody podomních obchodníků s energiemi. Proto své zákazníky na tyto postupy průběžně upozorňuje a poskytuje jim praktické informace, jak neseriózní obchodní nabídky poznat a jak na ně reagovat.

Podívejte se na Desatero pomoci proti neseriózním metodám