4. 3. 2010

Pedagogové si v Nymburce vyzkouší, jak vyučovat fyziku jinak

Jak vyučovat fyziku a jiné přírodovědné předměty tak, aby hodiny těchto předmětů byly pro studenty nejen přínosné, ale i zábavné, se ve čtvrtek 4. 3. na vzdělávacím semináři dozvěděli pedagogové ze základních a středních škol z Nymburka a okolí. Seminář pořádá energetická společnost ČEZ pro pedagogy v rámci svého vzdělávacího programu Svět energie zdarma.

seminář v LiberciCelkem 23 pedagogů ze základních a středních škol a gymnázií z Nymburka, Poděbrad, Mladé Boleslavi, Čelákovic a dalších měst se 4. 3. sešlo na celodenním semináři. Školení je zaměřeno na seznámení se s netradičními formami prezentace fyziky a dalších přírodovědných předmětů. Akce proběhne v prostorách Gymnázia Nymburk.

Všechny výukové metody představené na semináři odpovídají požadavkům nové školské reformy, kterou zavedlo Ministerstvo školství a tělovýchovy ČR. Program školení účastníkům umožní seznámit se s nejrůznějšími metodickými postupy i v praxi. V malých pracovních skupinkách se mohou na chvíli vžít do role svých žáků a vyzkoušet si nové metody přímo na sobě. Novou inspiraci nejen do hodiny fyziky načerpají v bloku fyzikálních pokusů v podání Petera Žilavého z MFF UK Praha.

Kromě toho se účastníci semináře seznamují s využitím vzdělávacích materiálů, které společnost ČEZ vydává pro výuku na školách v rámci svého vzdělávacího programu Svět energie. Vybrané publikace, jako např. Hrátky s magnetismem, Hrátky s obnovitelnými zdroji apod., dostanou účastníci kurzu zdarma.

O vzdělávacím programu ČEZ

Vzdělávací program založila energetická společnost ČEZ před 18 lety v roce 1992 s cílem zvýšit zájem mládeže o studium technických oborů a v budoucnu případně o zaměstnání v této oblasti. Učitelům nabízí účinnou pomoc při zapojování fyzikálních témat do školních vzdělávacích programů. V roce 2006 získaly semináře vzdělávacího programu společnosti ČEZ akreditaci Ministerstva školství a tělovýchovy ČR. Veškeré vzdělávací aktivity jsou poskytovány bezplatně nebo za symbolické ceny. ČEZ je jedinou českou průmyslovou společností, která poskytuje tak dlouhodobý program na podporu vzdělávání. www.cez.cz/vzdelavaciprogram

 

Kontakt ČEZ:

Marie Dufková, koordinátorka vzdělávacího programu ČEZ

Tel.: 211 042 681, E-mail: marie.dufkova@cez.cz

www.cez.cz/vzdelavaciprogram

Martin Pavlíček
tiskový mluvčí / manažer komunikace střední Čechy

ČEZ a.s.
Duhová 1/425 140 53 Praha 4
Tel.: +420 211 042 540 Mobile: +420 724 932 260 

E-mail:martin.pavlicek@cez.cz

www.cez.cz www.futuremotion.cz