21. 12. 2017

Poslední oranžové hřiště otevřela letos Nadace ČEZ pod elektrárnou Dlouhé stráně

Prckové z Loučné nad Desnou dostali první vánoční dárek už v předstihu. Těsně před Štědrým dnem jim Nadace ČEZ společně s obcí v roli Ježíška nadělila zbrusu nové hřiště uprostřed jejich podhorského sídliště. Za jeho vybudování zaplatila obec 400 tisíc, tři čtvrtiny nákladů uhradila z dotace Nadace ČEZ.

Jde o hřiště pro nejmenší děti s prolézačkovou sestavou, klouzačkou, kolotočem a několika druhy houpaček. „V Loučné už jedno hřiště právě pro ty nejmenší máme, ale hlavně v sezóně je doslova obležené turisty s dětmi. Proto jsme chtěli vybudovat hřiště také přímo v bytové zástavbě, kterého by si do sytosti mohly užít také naše děti,“ vysvětlil starosta Loučné nad Desnou Jaroslav Sembdner.

„Obce se často potýkají s nedostatkem finančních prostředků na cokoliv, zvláště pak na aktivity spojené s volnočasovým vyžitím dětí. Mám radost, že nové hřiště poslouží dětem z nedaleké mateřské školy, ale zároveň bude přístupné celodenně a celoročně pro všechny místní ratolesti,“ řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Radost ze společné investice mají i zaměstnanci nedaleké vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně, která se stala jedním z nejnavštěvovanějších turistických cílů v Česku a přinesla do regionu v souvislosti s rozvojem cestovního ruchu prosperitu. Její odvrácenou stranou je ale částečná ztráta tradiční venkovské atmosféry. „Snažíme se být místním lidem dobrými sousedy, přispíváme na letní obecní slavnosti, zabíjačkové hody nebo rozsvícení vánočního stromu. Proto jsme rádi prostřednictvím naší firemní nadace obci pomohli také s budováním nového hřiště,“ dodal šéf elektrárny Vítězslav Chmelař.