6. 9. 2006

Pozor na nepoctivce

Aby nedocházelo k okrádání spoluobčanů "poberty", kteří se vydávají za pracovníky Skupiny ČEZ, upozorňujeme na dodržování následujících pravidel.

I ve východních Čechách se vyskytlo několik případů, kdy se za pracovníky Skupiny ČEZ vydávali „falešní energetici“ pozor by si měli dát hlavně starší lidé, protože právě ti se nejčastěji stávají oběťmi podvodníků.

V případě, že se u vás objeví pracovník Skupiny ČEZ a nahlásí vám, že jde vyměnit, zkontrolovat nebo odečíst elektroměr,  jedná se o pracovníka společnosti ČEZ Měření a za každých okolností má u sebe služební průkaz – jeho pravost si můžete ověřit na zákaznické lince 840 840 840.

Jedná-li se o výměnu, montáž nebo kontrolu elektroměru je toto zpravidla vyžádáno zákazníkem nebo je odběratel upozorněn na faktuře, že mu bude vyměněn elektroměr. Za tyto výkony v žádném případě naši pracovníci nevybírají peníze v hotovosti.

Ani za odečty elektroměrů nebo jejich kontrolu energetici nevybírají peníze v hotovosti.

V případě jakýchkoli pochybností se vyplatí kontaktovat naše operátory zákaznického centra, kteří vám rádi poradí a pomohou.

 

Šárka Beránková
mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy