21. 2. 2012

Pražská kapela Art Vox může zvítězit v soutěži Elektrika je cool

Hlasujte pro vašeho favorita z desítky finalistů hudební soutěže Elektrika je cool! Vítězná kapela natočí profesionální videoklip se slavnými muzikanty a čeká ji možná i slibná kariéra. Na www.elektrikajecool.cz si poslechněte nahrávky deseti finalistů a dejte hlas tomu nejlepšímu. Ze středních Čech bojuje o vaši přízeň kapela Art Vox. Hlasování probíhá od 20. 2. do 20. 3. 2012 a můžete vyhrát iPad, iPod a 3x iPod nano.

V pondělí 20. 2. 2012 začalo online hlasování o absolutním vítězi soutěže Elektrika je cool, kterou vyhlásila Skupina ČEZ. Z celkem 68 kapel se probojovalo do finále deset nejlepších, jednou z nich je také šestičlenná kapela Art Vox z Prahy. Na webu www.elektrikajecool.cz najdete nejen jejich skladby, medailonky, ale také fotky a postřehy z únorového workshopu, na kterém se jim osobně věnovali Jan P. Muchow, skladatel a člen skupiny Ecstasy of Saint Theresa, britská zpěvačka kapely Ohm Square Charlie One a Dušan Neuwerth z Tata Bojs.

„To, že jsme nahrávali v profistudiu, je bomba - vidět a cítit tu techniku, to je jako mít elektriku v žilách. Druhá věc - mít možnost debatovat o muzice s někým, kdo tomu rozumí, to je skvělá příležitost něco pochytit,“ říká s nadšením Mára Diviš ze skupiny Art Vox.

Bavte se hudbou, poslechněte si songy začínajících kapel, které zanedlouho mohou být slavné, a hlasujte pro svého favorita od 20. 2. do 20. 3. 2012 na www.elektrikajecool.cz. Pět z vás vyhraje elektroniku od Apple. „Teď už je to jen na fanoušcích. My jsme vybrali deset nejlepších, ze kterých si veřejnost zvolí vítěze. Svůj tip mám, ale jsem zvědavý, jak to vidí ostatní,“ říká Jan P. Muchow.

Rozhovor s Márou Divišem z Art Vox:

 

Kdybyste měl jmenovat jen tři věci, které vám workshop přinesl, jaké by to byly?

Můžu jen tři, jo? Dobře, tak za prvé, už jenom to, že jsme nahrávali v profistudiu je bomba - vidět a cítit tu techniku, to je jako mít elektriku v žilách. Druhá věc - mít možnost debatovat o muzice s někým, kdo tomu rozumí, to je skvělá příležitost něco pochytit, přemýšlet jinak... No, a třetí adrenalin bylo být středem pozornosti - pořád vás obskakují, všude fotografové, kamery, mikrofony. Je to parádní pocit, skoro jak koncertě. Páni, nikdo z kapely neměl slov. Byla to obrovská zkušenost pro nás pro všechny, výborná komunikace, organizace, všechno bylo po ruce, prostě skvělý. 

 

Jak hodnotíte ostatní finalisty?

Musím říct, že porota vybrala opravdu kvalitní kapely a to až tak, že hlasující budou mít asi velký problém, komu ten hlas dají. Ale ať už vyhraje kdokoliv, tak vím, že to bude právem. Škoda, že videoklip může získat jenom jedna - bylo by skvělé, kdyby mohla videoklip natočit celá TOP 10 - a pak šup na turné.

 

Překvapilo vás něco v průběhu workshopu?

Překvapila nás určitě porota. Zvlášť Charlie One, která byla ke všem velmi otevřená a dokonce byla tak laskavá, že nabídla našemu zpěvákovi spolupráci ohledně korektury textů. Máme s toho velkou radost. Každý z nich byl super. Jsou to fajn lidi a jde vidět, že tomu rozumí. Byla to pro nás čest se seznámit a osobně hovořit s takovými osobnostmi v hudební brandži tu v Čechách i v zahraničí. Kdo ví, třeba to budou naši budoucí konkurenti J.

 

Co byste o sobě řekli lidem, kteří vás zatím neznají?

Hudba je naše poslání a pro mě osobně i život. Chceme lidi naplňovat radostí a ukazovat jim, že je pro co žít a z čeho se radovat.