29. 6. 2011

Předání vysvědčení studentům Frýdlantského gymnázia na Jaderné elektrárně Dukovany

Studenti 3. ročníku Frýdlantského gymnázia, přijeli na tři dny realizovat první část terénního výzkumu na zjišťování stavu životního prostředí v ČR. Navštívili oblast Pálavských vrchů a v rámci této průzkumné akce si naplánovali exkurzi v JE Dukovany, kde chtěla třídní učitelka Renáta Flecknová předat žákům vysvědčení.

Exkurze se uskutečnila dnes, ve středu 29. června. Od 14.30 hod. předávala třídní učitelka 25 studentům vysvědčení na reaktorovém sále 3. bloku.

Studenti se svými učiteli byli poučeni o tom jak se mají chovat při exkurzi a jak postupovat před a při vstupu na reaktorový sál. Postupně po skupinkách se převlékli do ochranného oděvu pro exkurze a odcházeli na reaktorový sál k předání vysvědčení.

Doposud jsme v prostorách jaderné elektrárny realizovali pro veřejnost jen výstavy obrazů, fotografií a drobných výrobků charitativních organizací. Předávání ocenění, v tomto případě vysvědčení, se v JE Dukovany uskutečnilo poprvé. Stejně tak poprvé jsme obdrželi od školy žádost – přání, takovéto předání na JE Dukovany zrealizovat.