22. 3. 2012

Severomoravskou kapelu B.U.T.T! čeká hvězdná budoucnost

Kapela B.U.T.T! z Frýdku-Místku se v soutěži Elektrika je cool probojovala na třetí místo. Zaujala porotu, ve které zasedali známí hudebníci, a získala přes tisíc hlasů veřejnosti, která o vítězi rozhodovala. Všechny nahrávky si můžete poslechnout na www.elektrikajecool.cz.

aTří členná kapela B.U.T.T! se z celkem 68 přihlášených interpretů probojovala mezi TOP 10. Všech deset finalistů splnilo podmínku, aby alespoň jeden člen kapely studoval střední školu s technickým zaměřením. Veřejnost z nich pak svým hlasováním zvolila vítěze, který natočí profesionální videoklip. B.U.T.T! získali tisíc sto padesát jedna hlasů a skončili jako třetí. Druzí byli Šroti z Jihomoravského kraje, těm věřilo dva tisíce dvě stě devadesát sedm fanoušků. Vítěznou kapelou se stali severočeši Faces are Fiction s konečným počtem tři tisíce tři sta třicet jedna hlasů.

„Studenti technických škol v téhle soutěži předvedli, že v jejich řadách je spousta hudebních talentů! Gratuluji všem z TOP 10, kteří skvěle zabodovali. V hudbě kapely B.U.T.T.! zní neučesaný indie přístup, čerpající z toho nejlepšího z obou břehů Atlantiku. Mají smysl pro humor a vědí, co je to rock'n'roll. Myslím, že i když nebyli první, fanoušci si je určitě najdou,“ říká Jan P. Muchow, který spolu s britskou zpěvačkou kapely Ohm Square Charlie One a Dušanem Neuwerthem z Tata Bojs zasedal v porotě.

Zpěvák skupiny B.U.T.T! Radim Pajurek děkuje za všechny hlasy:„Dostali jsme skvělou příležitost oslovit širší publikum. To je nejdůležitější. Máme radost, že máme tolik nových fanoušků a určitě je nezklameme.“

Smyslem soutěže, kterou vyhlásila Skupina ČEZ vloni v říjnu, bylo ukázat, že studenti technických škol jsou cool a mohou být inspirací i ostatním. „Studoval jsem střední průmyslovku a vím, že technické vzdělání nemusí mít k hudbě daleko. Tyhle kapely si našly vlastní cestu a krásně ji propojily s tím, co je nejvíc baví,“ komentuje Dušan Neuwerth.

Poslechněte si nahrávky začínajících kapel na www.elektrikajecool.cz. Na stránkách se také dozvíte, kdo vyhrál v hlasovací soutěži iPad, iPod nebo iPod nano.