29. 5. 2007

Skupina ČEZ zve na den plný zábavy v Elektrárně Tušimice II i v Kadani

Elektrárna Tušimice II dočasně odstavuje své bloky. Při příležitosti dočasného „vypnutí“ dvou bloků Elektrárny Tušimice II a zahájení komplexní obnovy elektrárny připravila na sobotu 2. června Skupina ČEZ pro své zaměstnance i širokou veřejnost bohatý kulturní program. Kromě účasti na velké show, která se uskuteční v areálu elektrárny, nabízejí energetici i účast na již třetí oslavě narozenin Maxipsa Fíka probíhající v Kadani. Tohoto psího rodáka z nedaleké dnes již neexistující obce Ahníkov město doslova adoptovalo za svého rodáka - jeho duchovní otec spisovatel Josef Čechura byl častým návštěvníkem Kadaně. Velký dětský festival Narozeniny Maxipsa Fíka pořádá pod patronací Skupiny ČEZ tradičně Město Kadaň.

Po bourání nejvyššího železobetonového komínu tušimické jedničky, které v závěru roku 2005 přilákalo do Elektrárny Tušimice II tisíce návštěvníků, připravila tato severočeská elektrárna při neméně významné příležitosti další z atraktivních akcí. Její účastníky přijede pobavit skupina Těžkej Pokondr, nebudou chybět ani kouzelník, řada dětských atrakcí, taneční vystoupení, soutěže, drobné dárky či mlsání z dortu, který bude symbolizovat novou éru tušimické elektrárny vstupující do období komplexní obnovy.

„Komplexní obnova přinese další zvýšení efektivnosti výroby elektrické energie a zlepšení životního prostředí. Rádi tuto informaci zveřejňujeme právě formou oslavy dne dětí, kterým jsou naše opatření určena v první řadě,“ říká Otakar Tuček, ředitel Elektráren Tušimice a Prunéřov.

Programem bude provázet zkušený moderátor Leoš Mareš. Jak je o něm všeobecně známo, jeho koníčkem nejsou pouze rychlá auta, ale i energetika. Účast na zábavné show pro děti i dospělé s bohatým programem je poslední příležitostí navštívit areál Elektrárny Tušimice II před tím, než se brána tohoto významného zdroje elektrické energie v severních Čechách pro veřejnost na tři roky uzavře. Pro zájemce o účast připravili energetici hromadnou dopravu z Kadaně, Jirkova, Klášterce nad Ohří i Chomutova. Program začne v 9.00 a ukončení je plánováno na 14.30 hodin.

Druhým z lákadel jsou narozeniny Maxipsa Fíka, který je letos oslaví opět ve velkém stylu – dětská zábava vyplní na šesti stanovištích sobotní den od 10.00 hodin až do večera. Na hlavním podiu se vystřídají Upír Krejčí, Petra Černocká, Míša Dolinová, Jaroslav Uhlíř a řada dalších vystupujících. Kromě mnoha dětských atrakcí a soutěží jsou na programu Fíkových narozenin i akce typu Czech cup města Kadaně v dřevorubeckém sportu, expozice rekordů nebo pásmo filmových pohádek, samozřejmě včetně divadelní pohádky Maxipes Fík.

Zájem veřejnosti o Narozeniny Maxipsa Fíka v Kadani rok od roku roste. Akce je vyvrcholením celé řady dílčích akcí spojených s oblíbenou večerníčkovskou postavou, která se již dostala do povědomí veřejnosti jako maskot veletržních akcí, řady sportovních a zábavních akcí pro děti a města Kadaně jako takového. Jedním z hlavních gratulantů bude na letošní kadaňské oslavě Skupina ČEZ, která Fíkovi současně celou slavnost pomůže uspořádat.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy