11. 10. 2007

Společnost ČEZData obhájila klíčový certifikát

Plzeň, 11.10.2007 – Tým dozorových auditorů certifikační společnosti LL - C(Certification) důkladně prověřil systém řízení kvality ve firmě ČEZData a zjistil, že společnost vyhověla požadavkům mezinárodní normy ISO 9001:2000. ČEZData tak bude i nadále nositelem certifikátu ISO 9001:2000, který získala v prosinci 2005.

„Je to pro nás velmi důležité, protože tato norma se zabývá tím, jak společnost dokáže zajistit pro své zákazníky skutečně kvalitní služby,“ uvedl k tomu ředitel ČEZData Ondřej Jaroš, který dále doplňuje: „máme řadu dalších certifikátů i v jiných oblastech, což našim zákazníkům dodává jistotu, že nekupují zajíce v pytli. Naše sesterské společnosti ze Skupiny ČEZ i další zákazníci jsou na kvalitě našich služeb velmi závislí.“

Certifikát platí tři roky, ale nejméně jednou za dvanáct měsíců prověřuje jeho oprávněnost dozorový audit. Pokud najde nedostatky, může certifikát odebrat nebo omezit jeho platnost.

Společnost ČEZData prochází v současné době změnami v rámci programu „ICT jinak“. Jeho součástí je i změna nastavení procesů na normu ISO 20000, která rozšiřuje ISO 9001 o specifika informačních technologií. „Získání příslušného certifikátu plánujeme v druhém pololetí příštího roku“, doplnil Jaroš.

ČEZData, s.r.o. (dále jen ČEZData) byla založena v květnu 2004 společností ČEZ, a.s., jako 100% dceřiná společnost. Jejím úkolem je komplexní zajištění služeb v oblasti informačních systémů a technologií zejména v rámci společností Skupiny ČEZ, která patří mezi největší ekonomická uskupení v České republice.