25. 11. 2010

Střední průmyslové škola stavební představí novou moderní učebnu

Lipník nad Bečvou, 25. 11. 2010 – Při příležitosti zítřejšího dne otevřených dveří Střední průmyslové školy stavební (SPŠS) může veřejnost nahlédnout do nové multimediální učebny. Vybavení v hodnotě 200 tisíc korun pořídila škola díky grantu Oranžová učebna Nadace ČEZ, který je zaměřen na zkvalitnění výuky přírodovědných a technických předmětů. Den otevřených dveří se koná zítra od 14 do 15 hodin.

Zítra odpoledne se mohou obyvatelé Lipníku nad Bečvou a okolí vrátit do studentských let a prohlédnout si v rámci otevřených dveří SPŠS novou, moderně vybavenou učebnu odborných předmětů se 17 počítači a dataprojektorem. „Podařilo se nám vybudovat krásnou multimediální učebnu, která slouží k výuce počítačové grafiky a konstrukčního cvičení. Dokonce je možné ji díky posuvným dveřím spojit s další učebnou a učebna tak poslouží k maturitním zkouškám,“ vysvětluje Vilém Zeiner, ředitel školy.

Cílem projektu Oranžová učebna je zkvalitnit výuku přírodovědných a technických předmětů na základních, středních a vyšších odborných školách. „Školám peníze na moderní vybavení chybí, a proto jim chceme tímto způsobem pomoci a zvýšit tak atraktivitu předmětů, jako je například fyzika,“ říká Ondřej Šuch, ředitel Nadace ČEZ.

Grantové řízení projektu Oranžová učebna je pro letošní rok ukončeno. Celkem byly mezi 21 škol rozděleny téměř 4 miliony korun. Studenti a pedagogové se tak dočkají nových výukových simulátorů, speciální výpočetní techniky, interaktivních tabulí a dalších moderních výukových pomůcek. Pro velký zájem vyhlásí Nadace ČEZ grant Oranžová učebna opět na začátku příštího roku.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Kontakty

Nadace ČEZ 

Ondřej Šuch
Tel: 211 046 722
E-mail: ondrej.such@cez.cz

Skupina ČEZ

Jaroslav Jurča  
Tel.: 591 113 759
E-mail:  jaroslav.jurca@cez.cz