26. 1. 2011

Veletrh Gaudeamus inspiruje středoškoláky

Vzdělávací veletrh Gaudeamus, který právě probíhá na Výstavišti Praha Holešovice, informuje o možnostech dalšího studia na vysokých školách v ČR i v zahraničí. Veletrhu se účastní zástupci více než 200 fakult a 2500 studijních oborů. Skupina ČEZ svou účastí podporuje partnerské školy, se kterými spolupracuje.

Vzdělávací veletrh pomáhá středoškolákům při rozhodování, kam po maturitě v době, kdy podávají své přihlášky na vysoké školy. Navíc nabízí aktuální přehled studijních příležitostí, informace o přijímacím řízení a podmínkách studia, ale také poradí, jak se dostat na vysokou školu a kde je studium nejvýhodnější. „Přišla jsem se na veletrh podívat, abych zjistila, kde všude mohu po maturitě studovat. Baví mě matika a fyzika, tak tu chci obhlédnout školy zaměřené na tyto předměty,“ říká Hana Zvolánková, studentka gymnázia v Dobříši.

ilustr. obr. - GaudeamusNa veletrhu je zastoupeno více než 150 vystavovatelů. Je mezi nimi i Skupina ČEZ, která tu podporuje prezentace partnerských škol. Není žádnou novinkou, že ČEZ bude do roku 2020 potřebovat 10 tisíc nových technicky vzdělaných zaměstnanců, a proto se snaží podchytit zájem už u studentů středních škol a nečekat pouze na „hotové" absolventy. „Vidíme dva hlavní přínosy této akce. Jednak je to příležitost, jak prezentovat Skupinu ČEZ, ale zejména je to možnost, jak mladým lidem ukázat perspektivu studia na technicky zaměřených školách,“ vysvětluje Pavel Puff, ředitel strategického náboru ve Skupině ČEZ.

 

 

O veletrh Gaudeamus, který se v Praze koná čtvrtým rokem, je velký zájem. Mnoho informací a novinek o možnostech studia zde najdou nejen studenti středních škol, ale všichni zájemci o celoživotní vzdělávání. Veletrh začal 25. 1. a končí dnes, 26. 1. v 16 hodin.