19. 12. 2011

Veslaři v Mělníku otevřeli zrekonstruovanou loděnici s novým sportovním vybavením

Občanské sdružení Klub veslařů mělnických 1881, které podporuje rozvoj veslování mezi mládeží, zprovoznilo v Mělníku zrekonstruovanou loděnici. V České republice se tak otevírá další prostor pro zajištění kvalitních podmínek pro podporu tohoto sportu. Nadace ČEZ přispěla občanskému sdružení na zajištění části sportovního vybavení částkou 180 000 korun.

Klub veslařů mělnických 1881 se vedle volno-časových aktivit pro mládež zaměřuje také na zajištění tréninků mladých sportovců, kteří se veslování věnují závodně. Přípravy na nejrůznější sportování klání probíhají celý rok. Z toho důvodu se občanské sdružení Klub veslařů mělnických 1881 snaží připravit podmínky pro sportování na kvalitní úrovni, a přitom dbát o zdravý tělesný a dušený vývoj mládeže.

„První fáze rekonstrukce je za námi a my se teď můžeme soustředit na tréninky a rozvoj veslování. K tomu však potřebujeme pořídit další důležité sportovní vybavení a pomůcky, bez kterých se neobejdeme. Jsme proto rádi, že jsme získali prostředky na jejich pořízení. V roce 2012 tak máme velkou šanci dosáhnout v mládežnické kategorii účasti na Mistrovství světa juniorů na dvojskifu s naší posádkou po 16 letech,“ říká Rudolf Hradecký, hospodář občanského sdružení Klubu veslařů mělnických 1881.

Na pořízení podložek pod trenažéry a dvojskifu přispěla Nadace ČEZ částkou 180 000 korun. „Těší nás, že můžeme podpořit projekt, který zvýší zájem mládeže o sport,“ říká Ivana Götzová z Nadace ČEZ.