10. 9. 2009

Vřesinští „ pokřtí “ nový dětský areál

V sobotu odpoledne proběhne v obci Vřesina u Hlučína slavnostní zahájení provozu nového hřiště. Na jeho výstavbě se darem ve výši 900 tisíc korun významně podílela společnost ČEZ Distribuce ze Skupiny ČEZ. Symbolickou pásku v 15.00 hodin přestřihnou starosta obce Jaroslav Smolka s  Janem Csókou, zástupcem společnosti ČEZ Distribuce.

Dětské hřiště se nachází v centru obce naproti Obecnímu úřadu, poloha a dostupnost tak nabízí možnost využití širokou veřejností. Jsou zde umístěny hrací prvky pro různé věkové kategorie, na své si tak přijdou návštěvníci od 2 do 15 let.  „ Vzhledem k tomu, že v naší  obci dosud nebyl občanům k dispozici žádný celodenně volně přístupný areál, jsem byl velice potěšen sponzorským darem společnosti ČEZ Distribuce, který přispěl k zdárné realizaci a dokončení celého projektu.“, říká Stanislav Boček, člen rady obce Vřesina. „Celkové náklady na výstavbu hřiště se vyšplhaly na více než 2 miliony, téměř polovinou tak přispěla společnost ČEZ, které tímto jménem našich občanů děkuji“, dodal Boček. Jelikož Vřesinou projíždějí denně desítky aut z okolních obcí, nabízí obec možnost využívat nové dětské hřiště i svým sousedům.  

Všechny hrací prvky na hřišti jsou z přírodního materiálu, konkrétně z akátového dřeva. Návštěvníkům budou k dispozici houpačky, skluzavky, sestava hrazd, kreslící tabule, pískoviště, lanová dráha, kamenný labyrint a další atrakce. Součástí hřiště je nová zelená výsadba a místa pro odpočinek na lavičkách. Chodníky, provedené z minerálního betonu, procházejí celým územím dětského hřiště tak, aby byl umožněn volný pohyb po celé ploše rodičům i dětem.  

„Jsem rád, že se Skupině ČEZ daří realizovat takové projekty, které významně přispívají ke zlepšení občanské vybavenosti v regionech. Výstavba bezpečných hřišť pro děti a mládež k těmto projektům bezesporu patří.“, uvedl Jan Csóka, zástupce společnosti ČEZ Distribuce, která se na výstavbě hřiště finančně významně podílela.

Skupina ČEZ se zejména prostřednictvím své Nadace dlouhodobě intenzivně zabývá tématem bezpečnosti hřišť v souvislosti s prevencí úrazů. Od počátku projektu Oranžové hřiště podpořilajen na Moravě a ve Slezsku výstavbu 22 bezpečných dětských i sportovních hřišť. Vyhradila na ně částku 31,76 milionů. Na novém webu www.cez.cz/regionum. návštěvníci najdou seznam všech Oranžových hřišť, včetně kontaktů, fotografií a pozvánek na akce. K dispozici jsou zde informace o dalších projektech podporovaných Skupinou ČEZ v regionech. Jedná se zejména o oblast sociální, zdravotnictví, kultury, vzdělávání, ekologie, výzkumu a sportu. Společnost ČEZ byla letos popáté vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP.“