2. 7. 2008

Výherci tipovací soutěže turné Posviťte si na úspory převzali ceny

Praha, 2. 7. 2008 - Včera odpoledne si převzali ti nejlepší účastníci tipovací soutěže, která probíhala v rámci informačně-vzdělávacího turné Skupiny ČEZ „Posviťte si na úspory“ z rukou Alana Svobody, ředitele divize Obchod ČEZ, a. s., a Bohumila Mazače ředitele společnosti ČEZ Prodej, s.r.o., svoje výhry. Ty nejhodnotnější putovaly do Jičína, Žatce, Jablonce nad Nisou a Turnova.

„Elektřina je natolik cenné zboží, že by se s ní nemělo plýtvat. I když se o úsporách často hovoří, lidem stále chybí dostatek informací a dobrých příkladů. Málokdo například ví, že ročně může výměna domácích elektrospotřebičů kategorie C za elektrospotřebiče kategorie A a dodržování rad pro úsporné chování přinést běžně vybavené domácnosti úsporu více než 40% celkové roční spotřeby,“ řekl Alan Svoboda, ředitel divize obchod, ČEZ, a. s.

Soutěže se mohl účastnit každý, kdo během turné „Posviťte si na úspory“ navštívil Mobilní obchodní kancelář společnosti ČEZ, objednal si na místě některou z  vybraných služeb společnosti ČEZ Prodej, s.r.o. a vyplnil soutěžní kartu s krátkým soutěžním kvízem. Otázka na kterou soutěžící odpovídali se týkala počtu registrovaných uživatelů služby VOK (Virtuální obchodní kanceláře) společnosti ČEZ Prodej, s.r.o. k určitému datu. Šestadvacet nejlepších tipujících z každého města se včera odpoledne sešlo na slavnostním předávání cen, aby se dozvěděli jakou z cen získali. Celkové pořadí výherců určoval co nejpřesnější odhad počtu registrovaných uživatelů služby VOK. Věcné ceny - elektrospotřebiče - do soutěže věnovaly partnerské společnosti celého turné, společnosti Philips, Baumatic a Fagor. Ceny pro ty, jenž se včera slavnostního finále neúčastnili, budou použity na dobročinné účely.

Fotografie č.1: Výherci nejhodnotnějších cen, pan Pavel Svoboda, 1.místo třetí zprava.

Fotografie č.2: Soutěžící do poslední chvíle nevěděli, na jakém místě se umístili.

Fotografie č.3: Co mohou ještě vyhrát, studovali úplně všichni.

„Do Prahy jsem vyrazil i přes to, že jsem netušil pro jakou cenu vlastně jedu. Mohl to být třeba toustovač nebo varná konvice. Zní to možná otřepaně, ale chystal jsem se zrovna doma televizor vyměnit, už dosluhoval. Z Prahy jsem si ho přivezl vlastně jako dárek k narozeninám!“, řekl včera nejúspěšnější účastník soutěže pan Pavel Svoboda z Jičína.

Interaktivní expozici se vzorovým bytem, jenž v průběhu května a června projela 36 měst v Čechách a na Moravě, si odhadem prohlédlo 15 tisíc návštěvníků. Počet zákazníků, kteří zavítali do Mobilní obchodní kanceláře dosáhl 1500 a počet aktivovaných služeb byl 1150.