27. 3. 2009

Zaměstnanci Skupiny ČEZ pomáhají neziskovkám

Ve středu a ve čtvrtek, 25. a 26. března, pomáhala čtyřicítka zaměstnanců Skupiny ČEZ v neziskových organizacích na Moravě. Štafeta pomoci se poté přesune do dalších krajů a pokryje tak celou Českou republiku.

„Každý zaměstnanec Skupiny ČEZ si může každoročně vybrat jeden den, kdy místo do práce zamíří pomáhat do neziskových organizací.  Všem firemním dobrovolníkům je den proplacen. Může si vybrat z nabídky skupinových dní, které právě probíhají, nebo využít možnosti pomáhat individuálně, tam kde si vybere“ říká Simona Kaňoková, která má ve Skupině ČEZ na starosti právě celorepublikový projekt firemního dobrovolnictví ČAS PRO DOBROU VĚC.

Jiří Vystavěl z elektrárny Dětmarovice v Heřmánku.

Věra Lajčíková, Hana Kotulková, Miluše Švecová a Irena Čepeláková z ČEZ Zákaznických služeb v ZOO Olomouc.

Pomoc dobrovolníků přivítalo karvinské Občanské sdružení Heřmánek, Diakonie Českobratrské církve evangelické v Rýmařově, Sdružení zdravotně postižených občanů a jejich přátel z Ostravy a v neposlední řadě zoologické zahrady v Ostravě a Olomouci.

Za dva dny tak dobrovolníci zdemolovali unimo buňku, která bránila výstavbě bioplynové stanice, natřeli přes stovku laviček, uhrabali listí, umyli okna, vymalovali pokoje, přepsali texty do speciálního programu pro slabozraké nebo odklidili štěrk.

Eva Hrišková a Zdeněk Beneš z ČEZ Logistiky v ZOO Ostrava.

Pomoc si pochvalují i v zoologické zahradě v Ostravě: „Odvedli u nás kus práce, kterou bychom za provozu uskutečnili za tak krátkou dobu jen stěží. Všichni účastníci projevili velkou ochotu a pracovitost, říká Šárka Bartáková z oddělení pro styk s veřejností a pokračuje: „shledávám projekt ČAS PRO DOBROU VĚC jako velmi přínosný a užitečný. A troufám si říct, že nejen pro neziskové organizace, kde dobrovolníci pomáhají, ale i pro samotné dobrovolníky, potažmo firmy, které svým zaměstnancům tuto činnost umožňují.“

A co říkají samotní zaměstnanci? „Já jsem se přihlásil do Zoologické zahrady v Ostravě, říká Zdeněk Beneš z ČEZ Logistiky a pokračuje: „je to příjemná změna oproti práci v kanceláři a taky mám rád zoologickou zahradu, kde jsem chodil s rodiči a teď tady vodím syna.“