31. 8. 2006

Zdravotníci a energetici se utkají v triatlonu

Prunéřov - Devátý ročník M. D. Triatlonu proběhne 2. září od 8 hodin v areálu prunéřovského koupaliště na Chomutovsku. Jedná se o tradiční přebor lékařů, farmaceutů a zdravotníků, který je letos zařazen do seriálu ČEZ Top Sport 2006. Proto je součástí triatlonu i přebor zaměstnanců Skupiny ČEZ a jejich rodinných příslušníků.

Soutěžící budou muset uplavat 300 metrů  libovolným způsobem a dále absolvovat  patnáct kilometrů  na kole po horské silnici a polních či lesních cestách v okolí koupaliště. Více než pětikilometrová běžecká trať mimo jiné povede náročným stoupáním ke zřícenině hradu Hasištejna.  Novinkou je doprovodný sportovní program pro diváky, kteří si budou moci  zastřílet ze vzduchovky, zaházet šipky, „projet“ se na cyklotrenažeru a podobně. Předpokládaný konec triatlonu je naplánovaný na 15. hodinu. Jako bonus je  pro všechny zájemce připravena exkurze do nedaleké Elektrárny Prunéřov II.   

K  30. srpnu bylo do triatlonu přihlášeno na sto padesát závodníků, a to jak z řad zdravotníků, tak i zaměstnanců Skupiny ČEZ a rovněž v rámci OPEN závodu pro veřejnost. Nejstaršími účastníky jsou Stefan Farský (1946) z Vrútek na Slovensku,  Dušan Olah  z Teplic a Jan Pirk z Prahy (oba 1948). Naopak nejmladším přihlášeným je Matěj Zahálka (1993) z  Křesic na Litoměřicku.

Ota Schnepp,  mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy