15. 12. 2005

Změny v představenstvu ČEZ

Novým členem představenstva ČEZ se na základě dnešní volby dozorčí rady stal s účinností od dnešního dne pan Daniel Beneš, ředitel úseku nákup ČEZ. Z představenstva společnosti dnes odstoupil Petr Vobořil.

V souvislosti s tím, že od 1.1. 2006 přejdou akcie Fondu národního majetku na stát, resp. Ministerstvo financí, jsou povinni členové vrcholového managementu společnosti naplnit podmínky vyplývající ze zákona č. 451/91 Sb., kterým se stanoví předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích.

Vzhledem k nesplnění podmínek uvedeného zákona odstoupil Petr Vobořil z představenstva společnosti. Petr Vobořil nadále zůstává ve vedení společnosti jako ředitel divize finance.

„ČEZ ani Petr Vobořil nechce být nijak v rozporu ze zákonem, proto došlo k tomuto kroku. Petr Vobořil nezpochybnitelně patří k nejlepším odborníkům v oblasti energetiky, který má důvěru uvnitř i vně firmy. Pro ČEZ je důležité, že nadále zůstává v ČEZ na manažerské pozici. Budujeme tým, který dovede ČEZ na pozici lídra středo a východoevropského trhu s elektřinou a Petr Vobořil je jedním z klíčových manažerů pro naplňování této vize,“ řekl k tomu Martin Roman, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ.

Daniel Beneš (1970)

Vystudoval Strojní fakultu VŠB Ostrava. V letech 1993 - 1997 působil jako vedoucí odbytu v Bohemiacoal, poté jako ředitel Hedviga Group. V letech 2000 – 2004 byl ředitelem závodu Tchas. Od roku 2004 nastoupil jako ředitel úseku Nákup společnosti ČEZ. Je svobodný a mezi jeho zájmy patří squash, vodní sporty, filmy, příroda.

Ladislav Kříž,

tiskový mluvčí ČEZ, a. s.