17. 3. 2010

Změny ve vedení společnosti ČEZ Distribuce Novým generálním ředitelem se stal Richard Vidlička

Děčín – Novým generálním ředitelem společnosti ČEZ Distribuce se stal Richard Vidlička (*1966). V pozici generálního ředitele vystřídal odstupujícího Josefa Holuba (*1951).

Richard Vidlička je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Titul MBA získal na Katz Business School, University of Pittsburgh. Do Skupiny ČEZ nastoupil v roce 2004, kdy se podílel na implementaci projektu VIZE 2008. V ČEZ Distribuci, a.s. R.Vidličkanásledně vedl Obnovu sítí Střed a od podzimu 2009 působil jako vedoucí odboru Rozpočtování a standardizace.

Před nástupem do ČEZ zastával manažerské pozice v privátním i veřejném sektoru, kde se věnoval především projektovému řízení.

Richard Vidlička pochází z Prahy, je ženatý, má jednoho syna. Mezi jeho záliby patří literatura faktu, pěší turistika, lyžování a tenis.

Společnost ČEZ Distribuce, a. s. se sídlem v Děčíně vznikla v březnu 2005. Je držitelem licence na distribuci elektřiny a provozovatelem distribuční soustavy. ČEZ Distribuce, a. s. je členem Skupiny ČEZ. Společnost působí na území devíti krajů a to Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského. Hlavním posláním společnosti je distribuce elektrické energie fyzickým a právnickým osobám a stálé zvyšování kvality a spolehlivosti dodávky všem odběratelům.