15. 3. 2012

Zpravodaj Jaderné elektrárny Dukovany míří na internet

Tištěný časopis Zpravodaj Jaderné elektrárny Dukovany má ode dneška svoji webovou podobu, která bude pravidelně aktualizovaná a doplňovaná informacemi a reportážemi z elektrárny a okolí. Tištěná verze Zpravodaje bude nově obsahovat přílohu zaměřenou na mladé čtenáře.

Zpravodaj Jaderné elektrárny Dukovany je už devatenáct let důležitým prostředkem ke komunikaci s veřejností. Podle výsledků výzkumů agentury STEM a  AISA byl a  je Zpravodaj hodnocen jako nejdůvěryhodnější zdroj informací o elektrárně. Zpravodaj je podrobně sledován zejména starší a střední generací obyvatel v regionu Jaderné elektrárny Dukovany Nový web se má více přiblížit mladým lidem, kteří jsou zvyklí pracovat s internetem „Průzkumem mezi studenty se potvrdilo, že mladá generace téměř vůbec nečte papírové noviny a časopisy, jejich aktivity se odehrávají především na internetu. Tak jsme se na toto, mladým lidem velmi blízké prostředí, také zaměřili,“ říká Petr Spilka, tiskový mluvčí a vedoucí oddělení komunikace JE Dukovany.

Nový web představí herečka Vlastina Svátková alias Adriana

Průvodkyní nového webu Zpravodaje je půvabná Adriana, kterou diváci znají z televize. Nový web Zpravodaje je plný článků s bohatou fotogalerií, atraktivními videi z elektrárny nebo z akcí v okolí elektrárny. Web umožňuje doporučit akce a články svým přátelům a vyjádřit svůj názor v anketách.

Rádi bychom požádali  čtenáře, kteří navštíví stránky Zpravodaje, aby nám pomohli vymyslet nový název on-line verze Zpravodaje. Také budeme rádi, když nám čtenáři napíší svůj názor nebo námět na adresu www.zpravodajedu.cz,“ říká Kristýna Vohlídková z oddělení komunikace elektrárny Dukovany.

O Zpravodaji Jaderné elektrárny Dukovany

Zpravodaj JE Dukovany vychází již devatenáctým rokem, přináší články o provozu jaderné elektrárny a rozvoji jaderné energetiky ve světě i v ČR. Věnuje se důležitým událostem v regionu, problematice aktivit dětí a mládeže, seznamuje s historickými památkami a přírodními zajímavostmi v regionu ve 20 km pásmu okolí elektrárny.

V tištěném Zpravodaji pokračujeme v rozhovorech se známými osobnostmi, ve kvízech a soutěžích pro dospělé i děti.  Nabídky výrobků a služeb podnikatelů a malých firem v okolí elektrárny ve Zpravodaji také najdete. Články jsou srozumitelné pro laickou veřejnost, “ říká šéfredaktor Zpravodaje Jan Sucharda. Od prvního letošního čísla, které vychází v polovině března, je Zpravodaj rozšířen o čtyřstranu zaměřenou na mladé čtenáře. Tu připravuje společně s webovou verzí nová posila redakce Eva Fruhwirtová z Rouchovan: „Internet přináší více možností a my se je budeme snažit co nejvíce využít. Na novém webu jsou videa, fotoreportáže, zajímavé tipy na výlety a také rozhovory s lidmi, kteří žijí v našem regionu.“