Aktuality z jaderných elektráren str. 1954

Informace k průběhu energetického spouštění 8

Včera v 19.29 hodin byl Temelín přifázován do rozvodné sítě s výkonem 100 MW. Při zatížení stroje pokračovala diagnostická měření jeho chování. Protože byli pracovníci Škoda Energo s průběžnými výsledky on-line měření spokojeni, byl výkon v průběhu večera na základě jejich požadavku a pro potřeby měření postupně zvyšován.

16. 8. 2001

Informace k průběhu energetického spouštění 6

V nočních hodinách z úterý na středu připravil provozní personál elektrárny ve spolupráci s generálním dodavatelem technologie Škodou Praha, a.s. a Škodou Energo s.r.o. první diagnostickou jízdu turbosoustrojí. Jejím cílem bylo z prováděných měření získat základní údaje o chování stroje po provedených úpravách.

15. 8. 2001

Blok vstoupil do režimu 1

Včera ve večerních hodinách byly dokončeny fyzikální testy, které elektrárně stanovil, pro režim 2, program energetického spouštění. Ve 21.08 hodin byl zvýšen výkon reaktoru na 2,5% a blok byl vyveden do režimu 1 (výkonový stav).

14. 8. 2001

Provoz JE Dukovany

Rekordně krátká odstávka v Dukovanech

31 dní stačilo dukovanským na výměnu 1/4 paliva v 1. reaktoru a na revizi výrobního zařízení 1. bloku. Absolutně nejkratší odstávka v historii Dukovan byla zahájena právě před jedním měsícem 14. července.

14. 8. 2001