Aktuality z jaderných elektráren str. 1955

Informace k průběhu energetického spouštění 4

Pokračují přípravné práce na primárním i sekundárním okruhu, které je nutné provést před opětovným spuštěním reaktoru prvního bloku elektrárny. V průběhu včerejšího dne bylo prací hlavních cirkulačních čerpadel dosaženo teploty chladicí vody primárního okruhu cca 250 °C.

10. 8. 2001

Informace k průběhu energetického spouštění 3

Stále probíhají přípravné práce pro spuštění reaktoru prvního bloku. Úspěšně proběhla důležitá zkouška těsnosti hermetického uzávěru kontejnmentu. Po dokončení všech přípravných prací, podle postupu spouštění bloku, bude blok prací hlavních cirkulačních čerpadel převeden do režimu 4, tj. s rozmezím teploty chladící vody primárního okruhu 150 - 260 °C.

9. 8. 2001

Informace k průběhu energetického spouštění 2

8. 8. 2001

Provoz JE Temelín

Informace ŠKODA Energo, s.r.o.

V průběhu odstávky 1. bloku JE, ŠKODA Energo vyrobila a namontovala konstrukčně zcela nové kuželky regulačních ventilů u vysokotlakého dílu turbíny. Dále byl zrealizován nový systém hydraulické regulace a společně se ŠKODA Praha rozebrala, provedla technické úpravy a opětovně smontovala turbínu 1000 MW.

7. 8. 2001